SALARIUL MINIM PE ECONOMIE – Se cere in Parlament modificarea Codului Muncii. Cum va vota coalitia de dreapta?

817

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu anunta ca a fost depus in Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariatilor platiti cu salariul minim pe economie.
Grindeanu declara ca este inadmisibil ca intr-o tara europeana sa avem medici, ingineri, maistri, constructori, soferi profesionisti, directori in sistemul privat, platiti cu salariul minim.
Astfel, se propune modificarea Codului Muncii in sensul ca salariul minim sa se acorde doar pentru persoanele si posturile care nu necesita/nu au vreo calificare. Ramane de vazut daca Coalitia de dreapta, din care face parte si premierul Florin Citu va vota propunerea PSD, una forate buna, in opinia noastra.

Iata anuntul lui Sorin Grindeanu:

„Am decis sa depunem in Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariatilor platiti cu salariul minim pe economie. Este inadmisibil ca intr-o tara europeana sa avem medici, ingineri, maistri, constructori, soferi profesionisti, directori in sistemul privat, platiti cu salariul minim!
Practic, o TREIME din numarul total de angajati din Romania (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, desi peste 80% dintre acestea au cel putin o calificare.
De aceea, noi consideram ca salariul minim trebuie sa redevina un instrument de protectie sociala, valabil doar pentru persoanele apte de munca care nu au nicio calificare. Iar, in acest sens, propunerile #PSD pentru modificarea Codului Muncii sunt:

-salariul minim se acorda doar pentru persoanele si posturile care nu necesita/nu au vreo calificare;
-salariul minim se acorda pe o perioada determinata de pana la 12-24 de luni”.

1 comentariu la “SALARIUL MINIM PE ECONOMIE – Se cere in Parlament modificarea Codului Muncii. Cum va vota coalitia de dreapta?

  1. In Romania exista doar 6-7 JUDECATORI, iar restul fiind presuri pe care strainii isi sterg bocancii nazisti, unde nu exista procurori, ei fiind doar o specie cu infatisare umana, fara creier, teleghidati din exterior. Ce nu inteleg eu este tacerea absurda, indolenta, nepasarea, a milioane de oameni. Din exterior, vezi o tara care este vanduta bucata cu bucata, vezi o tara dezbinata, vezi o tara condusa de demoni nazisti, vezi o tara unde populatia este supusa unui experiment de exterminare, vezi o tara unde tarile bogate isi depoziteaza gunoaiele, vezi o tara imprumutata si indatorata pentru 7 generatii, vezi o tara in care toata lumea vorbeste (deocamdata), dar nimeni nu face nimic, vezi o tara in care tineretul a uitat ca au bunici, parinti, dar ei nu realizeaza ca ei si copiii lor isi vor blestema ziua in care s-au nascut pentru indolenta lor de azi. Nu va faceti probleme, dormiti linistiti, ca va vor trezi frgul, foamea, bolile, si neputinta in fata dictaturi naziste……………………..Mai exista oameni in Romania, sau numai moluste?. Cum mai puteti suporta bocancii nazisti pe gatul vostru?. Eu cel putin nu va inteleg. Ce fac nazistii de la GuWern cu voi, fac doar oamenii cu animalele: le pastreaza, la vinde, sau le sacrifica. Voi nu aveti coloana vertebrala, nu aveti ochii, nu aveti urechi, dar aveti frica. Frica de cine, si de ce?. Ce se intampla azi in Romania de un an si jumatate, nu s-a intamplat in 30 de ani. Este incredibil sa asistati la macelul tarii si a voastra implicit, fara sa ridicati un deget, sa asistati pasiv la distrugerea tarii si a voastra ca natie. Voi nu realizati dezastrul, sau nu sunteti capabili sa realizati?. Cand cineva baga „cutitul” in tine, astepti sa ajunga pana la „os” ca sa reactionezi?. Am vazut tineretul sarbatorind „eliberarea” botnitei, dar nu i-am vazut revoltandu-se cand bunicii si parintii au fost ingropati ca pe animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole