SALARIUL MINIM – Anunt despre ce se va intampla in Coalitie

690

sursa foto: facebook: Marcel Ciolacu

PSD condus de Marcel Ciolacu (foto) anunta ca va sustine in Coalitia de guvernare, implicit in Guvern, adoptarea chiar din acest an a prevederilor directivei europene adoptate recent de Parlamentul European cu privire la salariile minime adecvate din Uniunea Europeana. Astfel incat sa se aplice de la 1 ianuarie 2023.

Introducerea in Romania a mecanismului recomandat in Directiva, prin care salariul minim e stabilit la 50% din valoarea salariului mediu brut pe economie, ar conduce la o crestere a venitului minim de la 1 ianuarie 2023 la o valoare apropiata de 3.000 de lei brut” „asa cum a propus recent PSD pe baza datelor economice existente din Romania”, precizeaza democratii.

Directiva UE

Astfel, Directiva adoptata recent de Uniunea Europeana confirma ca analiza economica a PSD a fost corect fundamentata, iar majorarea propusa este adecvata contextului social existent. De altfel, si deciziile din domeniul energetic prezentate recent de reprezentantii Comisiei Europene au atestat justetea propunerilor promovate de PSD in acest domeniu, precum plafonarea preturilor si introducerea unei contributii de solidaritate pe profitul excesiv al companiilor din sectorul energetic.
Conform Directivei europene privind salariile minime adecvate in Uniunea Europeana, statele membre se pot ghida pentru evaluarea gradului de adecvare al salariilor minime legale ‘in raport cu nivelul general al salariilor brute de 60% din salariul median brut si 50% din salariul mediu brut’.
Termenul de conformare la prevederile Directivei este de doi ani de la aprobarea oficiala de catre Consiliu a acordului agreat cu Comisia Europeana la 6 iunie 2022”
, precizeaza PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole