SALARIILE BUGETARILOR – Datoria publica se indreapta catre 50% din PIB. Citu: “In sectorul public am inghetat salariile la inceputul anului”

1276

Datoria publica a Romaniei a ajuns la 47,9% din PIB si posibil sa treaca de 50%. Daca se va intampla acest lucru, potrivit Legii responsabilitatii fiscal-bugetare, salariile bugetarilor se ingheata.

Iata prevederea din lege:

Art. 13:

“Daca datoria publica depaseste 50% din produsul intern brut, dar se situeaza sub 55% din produsul intern brut:

a) Guvernul prezinta public si aplica in cel mai scurt timp un program pentru reducerea ponderii datoriei publice in produsul intern brut;

b) programul prevazut la lit. a) cuprinde, fara a se limita la acestea, si masuri care determina inghetarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public”.

Intrebat miercuri, 21 iulie 2021, cum va proceda daca datoria va depasi 50% din PIB, Citu a raspuns ca oricum salariile bugetarilor au fost inghetate la inceputul anului:

“Deci nu aici este problema”.

Iata intrebarea adresata premierului:

Datoria publica a ajuns la 49,7 %din PIB. La 50% salariile ar trebui inghetate, asa spune legea. Cum veti proceda?.

Iata raspunsul lui Florin Citu:

Sa ajungem la 50% intai. Nu stiu daca vom ajunge la 50%, vom vedea cand ajungem la 50%. Este o recomandare, nu este o lege, vom vedea ce se va intampla atunci. Va aduc aminte ca in sectorul public am inghetat salariile la inceputul anului. Deci nu aici este problema.

1 comentariu la “SALARIILE BUGETARILOR – Datoria publica se indreapta catre 50% din PIB. Citu: “In sectorul public am inghetat salariile la inceputul anului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole