SALARIILE DE LA METROU – Media castigurilor nete: casieri – 4.500 lei, mecanici – 7.000 lei

1785

O intreaga dezbatere a avut loc in ultima perioada cu privire la salariile de la Metrorex. Lumea Banilor prezinta in exclusivitate cat castiga mecanicii de tren si casierii, asa cum reiese din datele furnizate de Metrorex.

Astfel, conform raspunsului Metrorex oferit la solicitarea Lumea Banilor, media salariilor nete pentru mecanici este de peste 7.000 lei, iar pentru casieri de aproape 4.500 lei:

„Conform statelor de plata, media salariilor nete, pentru mecanici si casieri, este urmatoarea:

  • Medie mecanici – 7.017,25
  • Medie casier metrou – 4.491,75”.

Situatie dificila

Ministrul Transporturilor Catalin Drula (foto) declara la inceputul lunii februarie ca situatia economica de la Metrorex este foarte dificila si anunta ca suma ceruta de companie pentru 2021 nu poate fi acoperita de buget (click aici pentru a citi). Concret, ministrul Transporturilor arata ca pentru 2021, suma ceruta de Metrorex este de 1,04 miliarde de lei: “Nu poate fi acoperita de bugetul de stat, si care ar insemna aproximativ 17% din bugetul Transporturilor”.
Potrivit lui Drula, in septembrie 2020 s-a negociat o crestere de 18% a salariilor, ceea ce din punctul sau de vedere e o majorare enorma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole