S-AU MICSORAT SALARIILE – INS prezinta ultimele cifre: castigul salarial mediu nominal brut – mai mic cu 185 lei, castigul salarial mediu nominal net – mai mic cu 112 lei

1058
reducere timp de munca

Starea de urgenta instituita de presedintele Klaus Iohannis a fost un dezastru din punct de vedere economic, iar veniturile romanilor au scazut, avand in vedere ca pe multe afaceri s-a pus lacatul.

Potrivit Institutului National de Statistica, in luna aprilie 2020, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5201 lei, cu 185 lei (-3,4%) mai mic decat in luna martie 2020. Iar castigul salarial mediu nominal net a fost 3182 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 112 lei (-3,4%).

INS arata ca valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei, (7982 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1340 lei).

Institutul National de Statistica precizeaza ca in luna aprilie 2020, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a scazut fata de luna precedenta ca urmare a intreruperii/ incetarii activitatii sau a intrarii in somaj tehnic a multor agenti economici, a nerealizarilor de productie ori incasarilor mai mici (in functie de contracte/proiecte), a remunerarii partiale a salariatilor din unele activitati economice.

De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net au fost determinate de acordarea in luna precedenta de prime ocazionale, drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si alte fonduri (inclusiv bilete de valoare), cat si a disponibilizarilor de personal cu castiguri salariale mai mari fata de medie, din unele activitati economice.

* Comunicatul INS

2 comentarii la “S-AU MICSORAT SALARIILE – INS prezinta ultimele cifre: castigul salarial mediu nominal brut – mai mic cu 185 lei, castigul salarial mediu nominal net – mai mic cu 112 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole