S-A VOTAT MARIREA PENSIILOR – Ce pregateste Guvernul Orban

1042
S-a votat marirea pensiilor

Punctul de pensie creste cu 40% dupa ce plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, 22 septembrie 2020, proiectul privind rectificarea bugetului de stat. Practic, s-a votat majorarea pensiilor.

Cu toate acestea, pensionarii nu vor beneficia prea curand de aceasta marire, pentru ca PNL a anunta ca va ataca legea la Curtea Constitutionala.

Ministrul de Finante Florin Citu a vorbit inainte de votul din Parlament despre posibile taieri de pensii. Acesta a declarat ca daca Parlamentul va vota majorarea punctului de pensie cu 40%, “s-ar putea ca trecerea acestei legi sa-i faca pe oameni sa dea banii inapoi” (click aici pentru a citi).

Majorarea cu doar 14%, abrogata


Adoptarea proiectului privind rectificarea bugetului de stat vine dupa ce parlamentarii PSD din comisiile reunite de buget finante au votat miercuri, 16 septembrie 2020, majorarea pensiilor cu 40%. Mai exact, majorarea punctului de pensie cu 40%.

Astfel, s-a decis abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetara in care se prevede majorarea cu doar 14% a pensiilor, in loc de 40%.

1 comentariu la “S-A VOTAT MARIREA PENSIILOR – Ce pregateste Guvernul Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole