S-a deschis pe litoralul romanesc primul hotel cu activitate sezoniera din acest an

394

foto: evz.ro

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) condusa de Mohammad Murad (foto) anunta ca s-a deschis pe litoralul romanesc primul hotel cu activitate sezoniera din acest an.

Potrivit FPTR, in 28 aprilie 2020, un hotel din Neptun si-a deschis activitatea pentru cativa clienti, personal tehnic al unor firme de constructii care desfasoara lucrari in zona, si precizeaza ca hotelul a functionat respectand ordonantele militare: angajatii au purtat masti de protectie, iar persoanelor cazate li s-a servit mancarea in camera.

Dragos Raducan, prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, a declarat ca hotelul este nevoit sa isi suspende intreaga activitate in preajma zilei de 1 Mai, pentru ca nu exista turisti.

Iata comunicatul FPTR:

„Pe litoral a fost deschis primul hotel cu regim sezonier, care a putut primi clienti, respectand ordonantele militare, ce presupun ca restaurantele sa fie inchise. Angajatii hotelului din Neptun au purtat masti de protectie, iar persoanelor cazate li s-a servit mancarea in camera.

Pe data de 28 aprilie, un hotel din Neptun si-a deschis activitatea pentru cativa clienti, personal tehnic al unor firme de constructii care desfasoara lucrari in zona:

‘Din pacate, acestia au parasit hotelul dupa doua nopti, pentru ca si-au terminat lucrarile, iar acum hotelul este nevoit sa isi suspende intreaga activitate in preajma zilei de 1 Mai pentru ca nu exista turisti’, a declarat Dragos Raducan, prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), organizatie din care face parte si hotelul din Neptun.

Hotelul a functionat in aceste zile respectand ordonantele militare. La data deschiderii, singura activitate de alimentatie publica desfasurata a fost cea de room-service, deoarece activitatea de servire si consum al produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, organizata de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, in spatiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locatiei este suspendata in baza Ordonantei Militare nr. 1 din 17 martie2020.

Astfel, turistii au putut servi masa la hotel, insa au primit mancarea si bauturile in camera, in sistem room-service, iar angajatii au purtat masti. Putinele hoteluri care aveau program si in extrasezon au fost nevoite sa-si suspende si activitatea de cazare din cauza lipsei de turisti si sa trimita angajatii in somaj tehnic pana la expirarea starii de urgenta.

Dupa data de 15 mai, unitatile de cazare sezoniere de pe litoral se pregatesc pentru deschidere conform autorizatiilor de functionare eliberate de primariile locale.

Faptul ca hotelul din Neptun a functionat fara probleme, chiar si in conditiile date, iar clientii au putut sa se bucure de ospitalitatea acestuia, demonsteaza ca litoralul e pregatit sa primeasca turisti dupa data de 15 mai, cand ar trebui sa se anuleze restrictiile de circulatie si in conditiile in care Guvernul va emite actul normativ prin care se stabilesc procedurile si standardele pentru siguranta turistilor si a salariatilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole