S-A APROBAT VANZAREA ACTIUNILOR HIDROELECTRICA – Perla Coroanei va fi listata la bursa. Actionarii Fondului Proprietatea au votat. Unde se duc banii

372

Actionarii Fondului Proprietatea au votat pentru listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucuresti.

Actionarii s-au intrunit pentru a discuta despre „Aprobarea vanzarii actiunilor detinute de Societate in capitalul social al SPEEH Hidroelectrica SA (‘Hidroelectrica’), reprezentand pana la 19,94% din totalul actiunilor emise de Hidroelectrica, prin oferta publica secundara avand obiect actiuni emise de Hidroelectrica, urmata de admiterea acestor actiuni la tranzactionare (‘Listarea’) doar la Bursa de Valori Bucuresti”, potrivit anuntului facut pe Bursa de Valori Bucuresti. 
Sumele de bani rezultate in urma vanzarii partiale sau integrale a pachetului de actiuni in cadrul respectivei oferte publice secundare vor fi distribuite actionarilor, sub forma unui dividend special in termen de 3 luni de la incasarea sumei respective.
Fondul detine 19,94% din capitalul social emis al companiei, societatea fiind controlata de statul roman, prin Ministerul Energiei.

Ciuca a fost de acord

Premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit in 22 august 2022 cu delegatia Fondului Proprietatea, ocazie cu care a fost prezentat stadiul pregatirilor pentru vanzarea la bursa a actiunilor pe care acest fond le detine la Hidroelectrica. Potrivit premierului, listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti, sustinuta de Guvernul Romaniei, face parte din viziunea implementata la nivelul Executivului, pentru a imbunatati guvernanta si transparenta companiilor pe care le detine. Executivul anunta ca acest demers va contribui la dezvoltarea pietei locale de capital, care are un rol fundamental in dezvoltarea companiilor romanesti si accesul lor la finantare care sa le poata dinamiza investitiile.

Lider in productia de energie

Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala.
Infiintata in anul 2000, Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe Piata de Energie din Romania datorita experientei, credibilitatii si flexibilitatii sale, fiind in prezent principalul producator si furnizor de energie din Romania cat si principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.
Cu o productie in an mediu hidrologic de peste 17 TWh generata in sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, in functie de hidraulicitatea anului, in timp ce media volumului serviciilor de sistem din ultimii 10 ani este de cca. 70% din totalul serviciului de reglaj secundar, cca. 84% din serviciul de rezerva tertiara rapida si 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitata sau absorbita din retea in banda secundara de reglaj a tensiunii, din necesarul Sistemului Energetic National”, arata compania pe propriul site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole