RUSIA II RASPUNDE PRESEDINTELUI SUA – Kremlin: „Nu Biden decide asta”

710

sursa foto: nbc news

Presedintele american Joe Biden a declarat ca Vladimir Putin „nu poate ramane la putere”. Kremlinul a reactionat la aceste declaratii: „Nu Biden decide asta”.

Pentru Dumnezeu, omul asta nu poate ramane la putere. Astazi, Rusia a strangulat democratia si vrea sa o faca si in alte parti, nu numai la ea acasa. Sub pretextul fals al solidaritatii etnice, (Putin – n.r.) a negat natiunile vecine. Putin are tupeul sa spuna ca denazifica Ucraina. E o minciuna, e cinic – si el stie asta. Si este si nerusinare, pe deasupra. Presedintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatalui sau a fost exterminata in holocaustul nazist, iar Putin are indrazneala – ca toti autocratii dinaintea lui – sa creada ca poate face ce vrea”, a afirmat, potrivit digi 24, Joe Biden in fata multimii stranse sa-i asculte discursul la Palatul Regal din  Varsovia.

Reactia Rusiei

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reactionat, la solicitarea jurnalistului CNN Frederik Pleitgen. 
„Nu domnul Biden decide asta (daca Vladimir Putin ramane sau nu la putere – n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului rus”, a declarat Dmitri Peskov.

Precizarile Casei Albe

Ulterior, Casa Alba a remis presei o precizare in care arata ca Joe Biden nu a indemnat la schimbarea regimului de la Moscova in declaratia sa.
„Ce a vrut presedintele sa spuna este ca Putin nu poate fi lasat sa-si exercite puterea asupra vecinilor sai sau a regiunii. Joe Biden nu a vorbit despre puterea lui Putin in Rusia sau despre o schimbare de regim”, a declarat un oficial de la Casa Alba pentru Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole