ROMPETROL INOVEAZA CU MASTILE DE PROTECTIE – Premiera in Romania si Europa de Est
25 August 2020 17:16 Lumea Banilor 1065Rompetrol Rafinare a reusit sa inoveze prin dezvoltarea unui produs, un sort special de polipropilena pentru fabricarea mastilor medicale de protectie.
Noutatea consta in faptul ca acesta (sortul RMB30H ) asigura stratul de mijloc al mastii, care s-a dovedit a fi cel mai important pentru filtrarea si protejarea impotriva agentilor patogeni.
Potrivit reprezentantilor Rompetrol citati de revista Financial Intelligence, noul sort RMB30H va fi livrat in saci de 25 kg de granule si va fi utilizat in instalatii de tip “meltblown” (suflare topita). Mai exact, aceasta este o metoda conventionala de fabricare a micro si nanofibrelor. Astfel, polimerul topit / lichid este extrudat impreuna cu gaz de suflare de mare viteza pe o suprafata suport. De aici, rezulta un material de fibre netesute.
In acelasi timp, printre beneficiile pe care le asigura RMB30H se gasesc:
- o capacitate ridicata de filtrare de peste 98%;
- un indice de curgere la topirea produsului final de pana la 1.500 grame / 10 minute in functie de temperatura de procesare;
- un diametru intre 1 – 5 microni pentru fibrele rezultate;
- un inodor / fara miros – o proprietate foarte importantă pentru mastile de protectie sau sisteme de filtrare.
Saduokhas Meraliyev, director operational KMG International, a declarat:
“Este o premiera pentru Romania si Europa Centrala si de Est, un succes major al echipei de specialisti din cadrul rafinariei Petromidia care au reusit in doar trei luni sa realizeze un nou sortiment vital in sprijinirea luptei impotriva COVID-19. Recent am finalizat cu sprijinul partenerilor interni si internationali testarea si verificarea noului material in acord cu toate standardele de siguranta si calitate, acesta urmand sa intre in productie in perioada urmatoare.Romania devine astfel o sursa importanta in Europa si regiune pentru furnizarea materiilor prime atat de necesare pentru productia de materiale sanitare. Impreuna cu partenerii locali putem realiza integral in Romania materiale sanitare si contribui la asigurarea necesarului intern, dar si la constituirea unei rezerve strategice de echipamente medicale la nivel national si european.”