ROMANII PREFERA SECOND-HAND – Numarul masinilor inmatriculate din import. Este aglomeratie pe sosea (Document)

862

sursa foto: bizbrasov.ro

Aglomeratie mare pe strazi de masini la mana a doua. In trimestrul II 2022, ponderea inmatricularilor noi de autoturisme second hand importate in total inmatriculari noi a fost de 74,2%.

Potrivit Institutului National de Statistica, cifra este in scadere cu 4,3 puncte procentuale fata de acelasi trimestru al anului 2021, insa arata ca romanii au un apetit pentru masinile second-hand.
Potrivit INS, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 7,6% in trimestrul II 2022 fata de trimestrul II 2021. In acelasi trimestru al anului 2022, inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au scazut cu 11,9% comparativ cu trimestrul II din anul 2021.

Cifre oficiale

In trimestrul II 2022 comparativ cu trimestrul II al anului 2021, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat cresteri la categoria autobuze si microbuze cu 15,3% si la categoria mopede si motociclete cu 9,9% si scadere la categoria autoturisme cu 8,3%. In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost inregistrate cresteri la categoria mopede si motociclete cu 16,2% si la categoria autoturisme cu 10,4% si scadere la categoria autobuze si microbuze cu 23,0%.

Scaderi pe linie

Referitor la inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, potrivit INS au fost inregistrate scaderi la toate categoriile:
-la categoria autotractoare cu 22,8%, la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 11,9% si la categoria remorci si semiremorci cu 8,3%.
Inmatricularile noi de vehicule rutiere noi pentru transportul marfurilor au inregistrat scaderi la toate categoriile astfel:
-la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 22,9%;
-la categoria remorci semiremorci cu 14,2%,
-la categoria autotractoare cu 3,5%.
Potrivit INS, fata de trimestrul I 2022, in trimestrul II 2022, inmatricularile noi de vehicule rutiere au inregistrat crestere cu 7,1% la vehiculele pentru transportul pasagerilor si cu 10,0% la vehiculele pentru transportul marfurilor.

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole