Grid star
antreprenoriat

ROMANIA TREBUIE REINDUSTRIALIZATA RAPID – Programul va fi corelat cu un ajutor de stat de pana la 5 milioane euro

Romania are nevoie de o reindustrializare rapida, un program in acest sens putand fi implementat pe baza unui ajutor de stat de pana la 5 milioane de euro si a unor granturi europene de pana la 20 de milioane de euro pentru fiecare companie care infiinteaza locuri de munca in zone cu somaj de peste 5%.

Aceasta este una dintre promisiunile Partidului Social Democrat in ipoteza in care va prelua guvernarea dupa 6 decembrie 2020, a scris pe Facebook vineri, 20 noiembrie 2020, fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa (foto 2), candidat pentru Senat din partea judetului Iasi.

Programul de guvernare al PSD pentru reindustrializare porneste de la sumbra realitate ca in prezent productia industriala reprezinta sub 30% din PIB.

In acelasi context, reindustrializarea este necesara pentru garantarea securitatii strategice a Romaniei, astfel incat tara sa nu mai poata fi luata pe nepregatite atunci cand apare cate o criza, incheie Popa.

Prezentam mesajul lui Maricel Popa:

Tara noastra are nevoie de o reindustrializare rapida, pe baze moderne. Dupa 1990, cea mai mare parte a industriei existente s-a prabusit. Reconstruita, pe bazele economiei de piata, noua industrie consta din fabrici construite acolo unde interesul strict financiar al investitorului, care produc ceea ce are nevoie acesta, nu neaparat ce are nevoie Romania. PSD propune demararea unui program de reindustrializare a Romaniei prin injectii financiare in domenii economice cheie si sprijin sectorial. Obiectivele majore sunt simple. In primul rand, crearea de noi locuri de munca si cresterea productiei industriale, care la aceasta ora reprezinta sub 30% din PIB. In aceasta privinta, programul de reindustrializare va fi corelat cu un ajutor de stat de 2-5 mil de euro si granturi europene de 10-20 mil euro, pentru fiecare companie care infiinteaza locuri de munca in zone cu somaj peste 5%. Al doilea obiectiv, la fel de important, este garantarea securitatii strategice a Romaniei. Nu trebuie sa ne mai trezim niciodata ca, intr-o situatie de criza, ne lipsesc cele necesare sau nu le putem suplini urgent, din productia proprie.

#sigurantaunuitraimaibun #sigurantadublariialocatiilor #sigurantafermierilor #sigurantapensieitale #sigurantalocurilordemunca #sigurantaaccesuluilasanatate #sustinemproduseleromanesti”.

In alta postare (de joi, 19 noiembrie 2020), Maricel Popa a expus sintetic programul de guvernare al PSD pentru incurajarea agriculturii ecologice, intrucat suprafetele cu astfel de culturi din Romania sunt chiar si de zece ori mai mici decat cele din alte tari ale Uniunii Europene.

Iata ce a scris Maricel Popa in acest sens:

Potentialul agricol al tarii noastre trebuie sa devina o sursa sigura de venituri substantiale pentru fermierii romani. Intr-o lume care cauta din ce in ce mai mult sa manance sanatos, agricultura ecologica reprezinta inca la noi un sector de nisa. Aceasta, in timp ce la nivel mondial sunt folosite pentru culturi ecologice peste 71,5 milioane de hectare de teren arabil, iar valoarea productiei depaseste 100 miliarde de dolari anual si se afla in continua crestere. Cei mai mari consumatori de produse ecologice pe plan mondial sunt Danemarca si Elvetia, tari europene. Este un lucru de care trebuie si putem profita.

PSD propune demararea unui program national de incurajare a agriculturii ecologice si a produselor traditionale menit sa creasca importanta acestui sector agricol. La aceasta ora, suprafata cultivata ecologic in Romania este de 326.260 ha, reprezentand numai 2,5% din total. In Austria, procentul este de 24,66%, iar in Estonia, la 21,58%, pentru a da numai aceste doua exemple.

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZATIA JUDETEANA IASI, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani