Romania sigileaza transporturile de cereale din Ucraina

470

sursa foto: facebook Petrea Daea

Statul roman va implementa masuri de securizare suplimentara (sigilare si monitorizare) pentru mijloacele de transport care tranziteaza teritoriul Romaniei catre state terte, pentru protejarea fermierilor romani care se confrunta cu dificultati din cauza fluxului de cereale ucrainene. Asta i-a transmis ministrul Agriculturii, Petrea Daea, omolugului sau din Ucraina.

Daea a precizat ca tara noastra va sustine demersurile Comisiei Europene de sprijinire a Ucrainei in fata agresiunii ruse si va asigura in continuare tranzitul cerealelor din aceasta tara catre state terte si rutele comerciale traditionale.
Ministrul a transmis partii ucrainene solicitarea de a identifica rapid solutii pentru restrictionarea exporturilor de cereale si seminte oleaginoase (floarea-soarelui, rapita) catre Romania, avand in vedere dificultatile intampinate de fermierii romani. De asemenea, ministrul ucrainean a fost instiintat ca Romania instituie controale direct in vama, coordonate de catre ANSVSA, pentru toate produsele agroalimentare venite din Ucraina, cu prelevare de probe pentru determinarea calitativa in conformitate cu legislatia europeana, si nu la destinatie cum se intampla pana acum. Decizia a fost luata avand in vedere ca intr-o alta tara europeana au fost descoperite niveluri de pesticide peste limita admisa in UE.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

1 comentariu la “Romania sigileaza transporturile de cereale din Ucraina

  1. Siguranta si protectia fermierilor romani se afla in prim planul preocuparilor autoritatilor, iar Ministrul Agriculturii Petrea Daea confirma acest lucru prin actiunile pe care le intreprinde pentru restrictionarea exporturilor de cereale si seminte oleaginoase care provin din Ucraina si care afecteaza productia romaneasca. Aceste masuri arata ca Romania ia in serios raspunderea fata de protectia fermierilor sai si ca se mandreste cu produsele sale agricole. Bravo autoritatilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole