Romania – paradisul camatarilor

1929

sursa foto: Finantsuudised.se

Tineti minte conditiile draconice impuse Romaniei in 2009 de catre FMI si Banca Mondiala in schimbul impovaratorului imprumut contractat de regimul Basescu-Boc? Ei bine, regimul Iohannis-Citu a atins noi culmi ale batjocurii fata de romani, inrobind si mai grav romanii la camatarii straini.

N-o spunem noi, ci fostul prim-ministru Victor Ponta, care si-a varsat naduful pe Facebook luni, 14 iunie 2021, dupa ce Banca Nationala a Romaniei a anuntat ca Romania si-a sporit cu peste 1 miliard de lei datoria externa in numai patru luni (ianuarie-aprilie 2021).

Ponta compara actuala guvernare PNL cu mandatul lui de premier, in care datoria externa a Romaniei a scazut, nu a crescut.

Iata postarea lui Victor Ponta:

Am citit anuntul BNR: in 4 luni ( Ianuarie- Aprilie 2021) Romania si-a marit datoria externa cu 1 Miliard de Euro.

E mult? E putin? E rau? E bine? Dl Citu stie sigur ca e foarte bine. Eu am doar niste precizari:

1. Intre 2012 si 2015 am SCAZUT datoria externa de la 99 la 90 de miliarde de Euro ( in conditiile in care economia a crescut, taxele au scazut, salariile si pensiile au crescut si deficitul bugetar si comercial a scazut ) – acum, in 2021 am CRESCUT la 127 de miliarde de Euro = plus 37 de miliarde de Euro!

2. Cred ca e important ca oamenii sa inteleaga , dincolo de cifre, UNDE s-au dus aceste imprumuturi externe / unde este miliardul imprumutat in primele 4 luni din 2021? Unde sunt cei 37 de miliarde Euro imprumutati din 2016 pana azi? Dvs ii vedeti acesti bani?

3. Datoria e crescut si creste in fiecare zi / problema este ca Romania se imprumuta cu o dobanda cel putin dubla fata de vecinii nostri din UE ( nu mai spunem de Germania sau alte tari din Vest). Dobanda chiar inseamna bani care nu se regasesc nicaieri la romani

4. Pe Ceausescu l-au impuscat pentru ca platise datoria externa / mie mi-au facut dosare penale pentru ca nu am mai facut imprumuturi / pe PNL si USR ii premiaza fiindca fac imprumuturi externe! Ce sa mai inteleaga bietul roman?

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole