ROMANIA ISI POATE RECAPATA DEMNITATEA – Propunere de lege in 11 pasi

15919

Romania isi poate recapata demnitatea, printr-o lege care ar putea face istorie daca va intra in vigoare.

Este vorba despre asa-numita „Lege a suveranitatii”, propusa de catre avocatul Dan Chitic (foto) luni, 25 ianuarie 2021.

Legea, care va avea rolul de a proteja in mod real economia romaneasca, vizeaza 11 domenii. In principal, este vorba despre interzicerea defrisarilor pana in anul 2040 si obligativitatea ca instrainarea activelor statului si concesionarea resurselor sa se faca doar prin legi organice adoptate cu majoritate calificata. Ne referim la doua treimi dintre voturile tuturor parlamentarilor, dupa cum a explicat Chitic pentru Lumea Banilor.

De altfel, aceasta majoritate calificata va fi necesara si pentru adoptarea legilor organice necesare restrangerii exercitarii unor drepturi si libertati, alta varianta fiind exclusa de catre Legea suveranitatii. Tot in domeniul drepturilor si libertatilor, legea lui Chitic ar urma sa prevada amenzi usturatoare, de pana la 50 de milioane de euro, pentru oricine se deda la cenzura pe Internet.

Acelasi act normativ va interzice administrarea de tratamente medicale fara consimtamantul scris si informat al pacientilor, exceptate fiind urgentele medicale.

Alta prevedere va elimina posibilitatea ca serviciile secrete sa se implice in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. In domeniul apararii, Legea suveranitatii va limita achizitionarea de echipamente militare doar de la producatori externi care asigura productia offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

Prezentam postarea de pe Facebook a avocatului Dan Chitic:

LEGEA SUVERANITATII – o lege care trebuie adoptata de urgenta: ACUM ORI NICIODATA!

Romania a ajuns intr-un moment crucial al istoriei sale in care este nevoie de implicarea activa si directa a cetateanului pentru apararea drepturilor si intereselor sale legitime. Asta daca vrem ca maine sa mai fim o tara, un popor!

In mod cert, nici Guvernul progresist si colonialist al Romaniei si nici Parlamentul in actuala sa compozitie nu vor face nimic pentru a ne apara de valul globalizarii si al noii normalitati.

Este motivul pentru care noi, cetatenii, trebuie sa facem ceea ce nu au facut din nepricepere, din teama sau ticalosie reprezentantii nostri in ultimii 30 de ani: sa aparam suveranitatea si independenta Romaniei prin fortarea adoptarii unor legi scrise exclusiv in interesul superior si suveran al cetateanului roman.

Caci noi, “simplii cetateni”, avem dreptul sa propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Stiati asta? Si nu doar prin “reprezentantii nostri”, ci chiar si in mod direct, nemijlocit!

Da Constitutia ne da dreptul de a avea initiativa legislativa, de a “forta” Parlamentul sa adopte unele legi.

Este motivul pentru care va trebui sa incepem sa facem apel la mecanismele constitutionale pe care le avem la dispozitie si, in temeiul articolului 74 din constitutie, sa ne utilizam dreptul initiativa legislativa urmand sa propunem legislativului legile de care cetatenii Romaniei chiar au nevoie.

Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetateni cu drept de vot care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii.

In realitate va trebui sa strangem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnaturi pentru a forta mana actualei majoritati sa adopte initiativele noastre legislative.

Va aduc spre atentie si discutie o prima propunere legislativa care ar putea si chiar ar trebui sa vina din partea noastra, a poporului: Legea suveranitatii.

Legea pentru protejarea interesului superior si suveran al poporului si cetateanului roman

1. Se interzice taierea la ras a corpurilor de padure pe teritoriul Romaniei pana in anul 2040.

2. Instrainarea activelor statului roman se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens.

3. Concesionarea resurselor nationale se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens pentru fiecare zona concesionata in parte.

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data pana la momentul urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest pentru fiecare zona concesionata in parte.

5. Limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani prevazute de Constitutie se poate face doar de catre legislativ prin lege organica adoptata de Parlament cu majoritate calificata.

6. Articolele de lege declarate neconstitutionale de catre CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situatia in care legislativul nu pune in acord dispozitia legala cu decizia CCR.

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetatenilor romani doar prin obtinerea in prealabil a acordului si consimtamantului scris al pacientilor in urma unei prealabile si obligatorii informari facute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

8. Este interzisa implicarea serviciilor secrete din Romania in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care incalca prezenta dispozitie legala este exceptata de la aplicarea art. [12 alin. 2] din Legea 51/1991. Incalcarea prezentei dispozitii legale constituie abuz in serviciu, iar nedenuntarea unei posibile incalcari a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infractiune este definita si sanctionata de dispozitiile art 297 C.Pen.

9. Este interzisa achizitionarea de echipamente militare de la producatori externi care nu asigura productia Offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

10. Este interzisa orice forma de cenzura sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetatenilor romani pe retelele de socializare sau/si in mediul online. Incalcarea prezentei norme legale atrage sanctionarea prestatorului de servicii online cu o amenda cuprinsa intre 10.000.000 si 50.000.000 €, in functie de gravitatea faptei.

11. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicarii in monitorul oficial, orice dispozitie contrara fiind de drept abrogata de la aceasta data.

Desigur, textul poate si trebuie sa fie si discutat, si imbunatatit, adus la forma si standardele impuse de Legea 24/2000.

Dar sper sa un bun inceput, fie o baza utila pentru o dezbatere publica si constructiva care sa duca intr-un final (care sper sa nu fie atat de indepartat) la strangerea semnaturilor pentru inaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului Romaniei.

Personal, alaturi de #CoalitiaPentruRomania si de orice alta forta politica interesata in adoptarea prezentei legi, voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestui popor.

Astept parerile si, desigur, sprijinul Dvs!

Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!”

102 comentarii la “ROMANIA ISI POATE RECAPATA DEMNITATEA – Propunere de lege in 11 pasi

  1. Prima legge sa impuna recastigarea suveranitatii poporului si RESPECTAREA tuturor drepturilor omului
   international consfintite!!

 1. Raspunderea magistratilor trebuie sa faca parte din acest pachet legislativ.
  Este extraordinar demersul; ne poate readuce demnitatea de oameni!

 2. O propunere legislativă f. bună. Din păcate o astfel de lege nu va fi adoptată fără o uriaşă presiune publică( aproape imposibil de realizat). Oricum, eu sunt dispus să mă implic.

  1. Dacă avem inițiativă și încredere, cât timp mai avem o Constituție, mai putem face ceva pentru viitorul copiilor și țării.
   Așteptăm să semnăm.

 3. 12. Toate plățile se vor face exclusiv cashless.
  13. BNR este obligata sa recunoască deținerea și plățile în cryptomonede.

 4. Uniti toate fortele nationaliste. Luptati contra globalistilor prooccidentali si contra infiltratilor rusi. Readuceti Basarabia acasa. Legea este foarte buna si necesara.

 5. De acord cu propunerea avocatului Dan Chitic ! Ar trebui initiata o petitie si semnata de cel putin 1.000.000 de persoane.

 6. Daca, mai exista patriotism (dragoste de tara care te-a nascut) hai sa facem ceva pentru țara romaneasca, dar daca exista interese personale, lasati-o balta! Toți cei cu interese personale, sunt urmașii lui Iuda care si-a vandut Dumnezeul si credința pentru o mână de arginți și binențeles vor avea tot soarta lui Iuda…

 7. Trebuie grabit demersul, altfel nazistii criminali vor schimba Constitutia peste noapte, si nu veti avea nicio sansa de izbanda. La adunarea gunoaielor de la Davos de saptamana trecuta, presedintele Forumului Economic Mondial (Forumul Eliminari Maselor), un nazist sadea, stabilit in Elvetia, dar fara pasaport elvetian, a vorbit doar de Resetare , Globalizare, si Transumanism ( Gânditorii transumaniști postulează că ființele umane vor fi transformate mai devreme sau mai târziu în ființe cu abilități atât de mult extinse încât să merite eticheta de „postumane”.). Intrebat de Merkel, de ce trebuie urgent Resetare globala, nazistul a tacut ca porcul in porumb. El a mai afirmat ca suveranitatea tarilor, nu mai este relevanta. Nu cred ca o tara cu un popor sanatos la cap sa accepte sa isi puna tara si propria lor viata la dispozitia unor minti bolnave, care se cred D-zei pe Pamant.

 8. Sunt de acord. Propun o lege conform căreia C.A.S să fie verificată și să i se ceară transparență în gestionarea banilor de la asigurați și o lege pentru gratuitatea învățământului public primar, gimnazial și liceal. Deocamdată atât. Trebuie să începem cât mai repede semnarea acestei petiții. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *