ROMANIA ISI POATE RECAPATA DEMNITATEA – Propunere de lege in 11 pasi

250223

Romania isi poate recapata demnitatea, printr-o lege care ar putea face istorie daca va intra in vigoare.

Este vorba despre asa-numita „Lege a suveranitatii”, propusa de catre avocatul Dan Chitic (foto) luni, 25 ianuarie 2021.

Legea, care va avea rolul de a proteja in mod real economia romaneasca, vizeaza 11 domenii. In principal, este vorba despre interzicerea defrisarilor pana in anul 2040 si obligativitatea ca instrainarea activelor statului si concesionarea resurselor sa se faca doar prin legi organice adoptate cu majoritate calificata. Ne referim la doua treimi dintre voturile tuturor parlamentarilor, dupa cum a explicat Chitic pentru Lumea Banilor.

De altfel, aceasta majoritate calificata va fi necesara si pentru adoptarea legilor organice necesare restrangerii exercitarii unor drepturi si libertati, alta varianta fiind exclusa de catre Legea suveranitatii. Tot in domeniul drepturilor si libertatilor, legea lui Chitic ar urma sa prevada amenzi usturatoare, de pana la 50 de milioane de euro, pentru oricine se deda la cenzura pe Internet.

Acelasi act normativ va interzice administrarea de tratamente medicale fara consimtamantul scris si informat al pacientilor, exceptate fiind urgentele medicale.

Alta prevedere va elimina posibilitatea ca serviciile secrete sa se implice in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. In domeniul apararii, Legea suveranitatii va limita achizitionarea de echipamente militare doar de la producatori externi care asigura productia offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

Prezentam postarea de pe Facebook a avocatului Dan Chitic:

LEGEA SUVERANITATII – o lege care trebuie adoptata de urgenta: ACUM ORI NICIODATA!

Romania a ajuns intr-un moment crucial al istoriei sale in care este nevoie de implicarea activa si directa a cetateanului pentru apararea drepturilor si intereselor sale legitime. Asta daca vrem ca maine sa mai fim o tara, un popor!

In mod cert, nici Guvernul progresist si colonialist al Romaniei si nici Parlamentul in actuala sa compozitie nu vor face nimic pentru a ne apara de valul globalizarii si al noii normalitati.

Este motivul pentru care noi, cetatenii, trebuie sa facem ceea ce nu au facut din nepricepere, din teama sau ticalosie reprezentantii nostri in ultimii 30 de ani: sa aparam suveranitatea si independenta Romaniei prin fortarea adoptarii unor legi scrise exclusiv in interesul superior si suveran al cetateanului roman.

Caci noi, “simplii cetateni”, avem dreptul sa propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Stiati asta? Si nu doar prin “reprezentantii nostri”, ci chiar si in mod direct, nemijlocit!

Da Constitutia ne da dreptul de a avea initiativa legislativa, de a “forta” Parlamentul sa adopte unele legi.

Este motivul pentru care va trebui sa incepem sa facem apel la mecanismele constitutionale pe care le avem la dispozitie si, in temeiul articolului 74 din constitutie, sa ne utilizam dreptul initiativa legislativa urmand sa propunem legislativului legile de care cetatenii Romaniei chiar au nevoie.

Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetateni cu drept de vot care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii.

In realitate va trebui sa strangem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnaturi pentru a forta mana actualei majoritati sa adopte initiativele noastre legislative.

Va aduc spre atentie si discutie o prima propunere legislativa care ar putea si chiar ar trebui sa vina din partea noastra, a poporului: Legea suveranitatii.

Legea pentru protejarea interesului superior si suveran al poporului si cetateanului roman

1. Se interzice taierea la ras a corpurilor de padure pe teritoriul Romaniei pana in anul 2040.

2. Instrainarea activelor statului roman se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens.

3. Concesionarea resurselor nationale se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens pentru fiecare zona concesionata in parte.

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data pana la momentul urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest pentru fiecare zona concesionata in parte.

5. Limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani prevazute de Constitutie se poate face doar de catre legislativ prin lege organica adoptata de Parlament cu majoritate calificata.

6. Articolele de lege declarate neconstitutionale de catre CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situatia in care legislativul nu pune in acord dispozitia legala cu decizia CCR.

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetatenilor romani doar prin obtinerea in prealabil a acordului si consimtamantului scris al pacientilor in urma unei prealabile si obligatorii informari facute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

8. Este interzisa implicarea serviciilor secrete din Romania in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care incalca prezenta dispozitie legala este exceptata de la aplicarea art. [12 alin. 2] din Legea 51/1991. Incalcarea prezentei dispozitii legale constituie abuz in serviciu, iar nedenuntarea unei posibile incalcari a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infractiune este definita si sanctionata de dispozitiile art 297 C.Pen.

9. Este interzisa achizitionarea de echipamente militare de la producatori externi care nu asigura productia Offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

10. Este interzisa orice forma de cenzura sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetatenilor romani pe retelele de socializare sau/si in mediul online. Incalcarea prezentei norme legale atrage sanctionarea prestatorului de servicii online cu o amenda cuprinsa intre 10.000.000 si 50.000.000 €, in functie de gravitatea faptei.

11. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicarii in monitorul oficial, orice dispozitie contrara fiind de drept abrogata de la aceasta data.

Desigur, textul poate si trebuie sa fie si discutat, si imbunatatit, adus la forma si standardele impuse de Legea 24/2000.

Dar sper sa un bun inceput, fie o baza utila pentru o dezbatere publica si constructiva care sa duca intr-un final (care sper sa nu fie atat de indepartat) la strangerea semnaturilor pentru inaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului Romaniei.

Personal, alaturi de #CoalitiaPentruRomania si de orice alta forta politica interesata in adoptarea prezentei legi, voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestui popor.

Astept parerile si, desigur, sprijinul Dvs!

Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!”

104 comentarii la “ROMANIA ISI POATE RECAPATA DEMNITATEA – Propunere de lege in 11 pasi

  1. Prima legge sa impuna recastigarea suveranitatii poporului si RESPECTAREA tuturor drepturilor omului
   international consfintite!!

   1. Foarte buna propunere dar ma iertati, am comentarii la doua din punctele propuse:
    Dezaprob punctul 5 si nu inteleg cum se justifica. De ce ar trebui sa existe vreo limitare a drepturilor cetatenesti prevazute in constituție? Nu pot fi garantate drepturile fundamentale in orice condiții? Cine ne va mai apara drepturile daca parlamentul poate vota limitari prin lege organică?
    Cu alte cuvinte cetațenii sunt niste copilasi prostuți care trebuie sa se conformeze la ce considera taticul parlament bine pentru ei? Nu cumva acesta trebuie sa tina cont in deciziile lui că „copilasul”-popor are niste drepturi de care trebuie sa tina seama indiferent de ce decizii trebuie sa ia?

    La propunerea cu interzicerea taierii padurilor la ras, ideea asta mi-a venit si mie dar sub alta forma. De ce sa limitam doar pe o perioada de timp? Avem nevoie de solutii fiabile definitive. De aceea o interzicere pâna in 2040 nu ne avantajează atât de mult ca o reglementare clara definitiva.
    Cu alte cuvinte sa se interzica taierea la ras punct. Nu avem nevoie de taiere la ras in scopuri comerciale. Nu avem nevoie sub nici o forma de reducerea pădurilor ci de reimpaduriri pentru a ne proteja fauna. Trebuie sa relocam ursii din apropierea oraselor in zone cu suprafete mari de padure care sa poata fi delimitate in rezervatii si sa aibă lucratori silvici responsabili cu bunul mers al ecosistemului.
    Avem nevoie de reimpaduriri. Ce au dat inapoi Statului Român marii taietori de padure?
    Au sadit cate un pom ( care costa 1€) pentru fiecare metru cub de lemn taiat? Cât dureaza ca sa reinlocuiesti un metru cub? Este crimă pentru ecosistem! A lor este responsabilitatea pentru viituri si pentru ursii care vin in oraşe! Cum sunt trasi la raspundere? Ar trebui sa raspunda legal exact astfel, sa fie obligati sa planteze cate un pom pentru fiecare metru cub taiat si sa li se interzica taierea la ras. Sa se accepte doar taieri de intretinere, taieri de pomi care nu mai au nici coroana nici stabilitate. Iar activitatea lor in tara noastra s-a terminat! Creati o directie de control si protectie a padurilor. Germania nu mai are paduri decat cat sa faca omul o plimbare. Fauna nu mai exista decat in gradini zoologice si mici ferme, că rezervatii nu pot fi numite la ce suprafata de padure detin. Cine face ca ei, ca ei o sa pățească!
    Drumuri avem destule chiar si prin padure. Nu e cazul sa se faca mai multe ci sa se asfalteze si modernizeze cele care sunt, pentru ca majoritatea nu sunt practicabile!

    Nu mi-e rusine cu ce am scris. Imi asum. Folositi aceste argumente, ne veti face tuturor un bine! M-as bucura sa aflu ca mi-ati citit punctul de vedere si pot (putem) spera la o inbunătățire!
    Va doresc mult succes in activitate si cat mai multe inițiative legislative bune in care sa va sustinem si noi!

 1. Raspunderea magistratilor trebuie sa faca parte din acest pachet legislativ.
  Este extraordinar demersul; ne poate readuce demnitatea de oameni!

 2. O propunere legislativă f. bună. Din păcate o astfel de lege nu va fi adoptată fără o uriaşă presiune publică( aproape imposibil de realizat). Oricum, eu sunt dispus să mă implic.

  1. Dacă avem inițiativă și încredere, cât timp mai avem o Constituție, mai putem face ceva pentru viitorul copiilor și țării.
   Așteptăm să semnăm.

 3. 12. Toate plățile se vor face exclusiv cashless.
  13. BNR este obligata sa recunoască deținerea și plățile în cryptomonede.

 4. Uniti toate fortele nationaliste. Luptati contra globalistilor prooccidentali si contra infiltratilor rusi. Readuceti Basarabia acasa. Legea este foarte buna si necesara.

 5. De acord cu propunerea avocatului Dan Chitic ! Ar trebui initiata o petitie si semnata de cel putin 1.000.000 de persoane.

 6. Daca, mai exista patriotism (dragoste de tara care te-a nascut) hai sa facem ceva pentru țara romaneasca, dar daca exista interese personale, lasati-o balta! Toți cei cu interese personale, sunt urmașii lui Iuda care si-a vandut Dumnezeul si credința pentru o mână de arginți și binențeles vor avea tot soarta lui Iuda…

 7. Trebuie grabit demersul, altfel nazistii criminali vor schimba Constitutia peste noapte, si nu veti avea nicio sansa de izbanda. La adunarea gunoaielor de la Davos de saptamana trecuta, presedintele Forumului Economic Mondial (Forumul Eliminari Maselor), un nazist sadea, stabilit in Elvetia, dar fara pasaport elvetian, a vorbit doar de Resetare , Globalizare, si Transumanism ( Gânditorii transumaniști postulează că ființele umane vor fi transformate mai devreme sau mai târziu în ființe cu abilități atât de mult extinse încât să merite eticheta de „postumane”.). Intrebat de Merkel, de ce trebuie urgent Resetare globala, nazistul a tacut ca porcul in porumb. El a mai afirmat ca suveranitatea tarilor, nu mai este relevanta. Nu cred ca o tara cu un popor sanatos la cap sa accepte sa isi puna tara si propria lor viata la dispozitia unor minti bolnave, care se cred D-zei pe Pamant.

 8. Sunt de acord. Propun o lege conform căreia C.A.S să fie verificată și să i se ceară transparență în gestionarea banilor de la asigurați și o lege pentru gratuitatea învățământului public primar, gimnazial și liceal. Deocamdată atât. Trebuie să începem cât mai repede semnarea acestei petiții. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole