ROMANIA, INVITATA LA RECONSTRUCTIA UCRAINEI – Ce a discutat premierul Ciuca cu ministrul lui Zelensky

722

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Ucraina invita Romania sa participe la reconstructia tarii, in urma atacului armat al Rusiei. Premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit vineri, 22 aprilie 2022, cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.


Ministrul de Externe ucrainean a prezentat pe larg situatia militara de pe teren din Ucraina si a multumit Guvernului Romaniei si cetatenilor romani pentru tot sprijinul acordat si solidaritatea manifestata inca de la declansarea agresiunii militare ruse.
Totodata, diplomatul ucrainean a transmis Romaniei invitatia de a contribui substantial la eforturile necesare pentru reconstructie in Ucraina.

Iata anuntul Executivului:

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.
In cadrul intrevederii, a fost analizata situatia de securitate si militara din regiune, in urma agresiunii militare ruse.
Premierul roman a prezentat eforturile autoritatilor, alaturi de societatea civila, voluntari si organizatii umanitare internationale in sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiati ucraineni intrati in tara noastra de la izbucnirea razboiului. A fost evidentiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava in colectarea si coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european si international.

Sprijin pentru Ucraina

Cu aceeasi ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciuca a dat asigurari de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiati, facilitarea exporturilor ucrainene.
La randul sau, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situatia militara de pe teren din Ucraina si a multumit Guvernului Romaniei si cetatenilor romani pentru tot sprijinul acordat si solidaritatea manifestata inca de la declansarea agresiunii militare ruse. Totodata, diplomatul ucrainean a transmis Romaniei invitatia de a contribui substantial la eforturile necesare pentru reconstructie in Ucraina”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole