ROMANIA, IN INFRIGMENT – A inceput procedura

1470

sursa foto: digifm.ro

Romania, procedura de infringement in domeniul energiei si climei privind performanta energetica a cladirilor.

Comisia Europeana a decis joi, 3 decembrie 2020, sa trimita scrisori de punere in intarziere Romaniei, Belgiei, Bulgariei, Croatiei, Greciei, Ungariei, Italiei, Lituaniei, Maltei, Poloniei, Portugaliei, Slovaciei, Sloveniei si Regatului Unit deoarece nu au transmis strategiile lor nationale de renovare pe termen lung.

In temeiul Directivei privind performanta energetica a cladirilor (Directiva 2010/31/UE), statele membre aveau obligatia de a transmite Comisiei strategiile lor nationale de renovare pe termen lung pana la 10 martie 2020.

Comisia arata ca aceste strategii de renovare pe termen lung reprezinta un element esential al directivei, stabilind calea, masurile de politica si finantarea mobilizarii necesare pentru decarbonizarea pana in 2050 a parcului imobiliar existent.

Acest obiectiv este important, deoarece sectorul constructiilor din UE este cel mai mare consumator de energie din Europa si este responsabil pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de sera generate in UE:

“Pana in prezent, doar 14 state membre au transmis strategiile lor, astfel cum se solicita directiva. In ceea ce priveste Belgia, aceasta tara a transmis doar strategiile regionale pentru regiunea Bruxelles-Capitala si regiunea Flandra, dar nu si pentru Regiunea Valonia.

Prin urmare, aceasta tara nu a comunicat inca Comisiei strategia sa nationala. Statele membre in cauza au la dispozitie doua luni pentru a-si indeplini obligatiile juridice. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita un aviz motivat”.

1 comentariu la “ROMANIA, IN INFRIGMENT – A inceput procedura

  1. Polistirenul, scîrțîitoarea, este un material ce se aprinde foarte ușor (B3), arde cu fum negru înecăcios și se topește sub 100°C. Oare de dragul nostru îl recomandă, de fapt îl bagă pe gît, UE ca învelitoare de ziduri de case și blocuri?
    Mai e nevoie să zic că-i toxic și nu-i biodegradabil?
    Într-un document UE se recunosc toate acestea dar, zic ei, dacă-i pus corect, tencuială sau metal, casa nu arde dacă pe nicăieri nu ajunge aerul la materialul pe bază de petrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole