Romania face sluj in fata SUA si taie China de la portie

1914

sursa foto: 123RF.com

Sa vedeti coincidenta: taman cand se pregateste summitul NATO din iunie de la Bucuresti, PNL-istii din Guvern si din Parlament au facut doua gesturi prin care i-au pupat papucul Marelui Licurici.

Mai exact, luni, 10 mai 2021, chiar in ziua videoconferintei de pregatire a summitului NATO (videoconferinta la care au participat presedintele SUA, Joe Biden, si cel al Romaniei, Klaus Iohannis), Parlamentul de la Bucuresti a pus pe ordinea de zi votarea acordului militar cu Ucraina, incheiat anul trecut in septembrie, precum si legea pentru ratificarea Acordului privind proiectele nuclearo-energetice de la Cernavoda si in sectorul energiei nucleare civile, semnat la Bucuresti, la 9 decembrie 2020. Ambele in regim de urgenta, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.ro. Ne permitem sa adaugam ca, prin acest acord, Romania se angajeaza sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda cu firme americane, nu cu unele chinezesti, asa cum convenise initial guvernul Victor Ponta cu China.

Tot astazi, remarca BTI, PNL a lansat pe surse informatia ca il vrea remaniat pe ministrul USR-PLUS al Economiei, Claudiu Nasui, pentru ca si-a permis sa ceara aminarea dezbaterii in parlament a legii 5G, cea care ar urma sa scoata China de pe piata, la solicitarea insistenta a SUA.

Nu-i asa ca este minunata prietenia dintre popoare? A nu se crede totusi ca ii plangem de mila Chinei, un stat totalitar, de la al carui sistem privind creditul social s-a inspirat Uniunea Europeana cand a introdus adeverinta verde pentru discriminarea oamenilor nevaccinati.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

1 comentariu la “Romania face sluj in fata SUA si taie China de la portie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole