RISC DE PRABUSIRE PENTRU 3 CLADIRI ALE SIE – Valoarea imobilelor. Premierul Ciuca a semnat actele (Document)

406

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Trei imobile aflate in administrarea Serviciului de Informatii Externe sunt in risc de prabusire.

Guvernul Ciuca are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 24 august 2022, Proiectul HG privind trecerea unor imobile din domeniul public al statului si administrarea Serviciului de Informatii Externe in domeniul privat al statului si administrarea Serviciului de lnformatii Externe, in vederea scoaterii din functiune si casari. Executivul a facut public proiectul, in care se arata ca Serviciul de Informatii Externe detine in administrare trei imobile in stare avansata de degradare, aflate in domeniul public al statului, astfel:
-imobilul cu nr. MF 97014, reprezentand o constructie, situata in Bucuresti, sector 3, in valoare de 109.974 lei, avand suprafata de 99,79 mp, data in folosinta in anul 1936, ce are durata normala de functionare indeplinita;
-imobilul cu nr. MF 97015, reprezentand o constructie, situata in Bucuresti, sector 3, in valoare de 144.463 lei, avand suprafata de 194,13 mp, data in folosinta in anul 1936, ce are durata normala de functionare indeplinita;
-imobilul cu nr. MF 97017, reprezentand o constructie, situata in Bucuresti, sector 3, in valoare de 118.205 lei, avand suprafata de 104,05 mp, data in folosinta in anul 1985, ce isi va indeplini durata normala de functionare in anul 2035.

Stare avansata de degradare

Intrucat starea avansata de degradare a imobilelor sus-mentionate atrage risc de prabusire, acestea nu mai raspund interesului public national, solutia propusa fiind trecerea in domeniul privat al statului, in vederea scoaterii din functiune si casarii. Bunurile imobile care fac obiectul prezentului proiect de act normativ nu sunt grevate de sarcini si nu fac obiectul vreunei cereri de revendicare, restituire sau a unor litigii aflate pe rolul instantelor de judecata. Necesitatea, oportunitatea si realitatea datelor prezentate in proiectul de act normativ apartin Serviciului de Informatii Externe”, se arata in expunerea de motive.

*Nota de Fundamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole