Grid star
criptomonede

REVOLUTIE CRIPTO IN VIDEOGAME – Cele mai mai puternice monede virtuale cu putere reala din jocuri video. Criptomoneda care a crescut cu 60.000% intr-un minut de la listare

Criptomoneda ALICE, folosita initial intr-un videogame bazat pe blockchain, a crescut luni, 15 martie 2021, cu 60.000%, de la 0,1 dolari la 60 USD, intr-un minut de cand a fost listata pe bursa de tranzactionare a monedelor digitale Binance. Stirea este, probabil, la fel de importanta ca anuntul lansarii Bitcoin de acum 11 ani. In acest moment sunt mai multe monede digitale care au „evadat” in lumea reala, trecand de la statutul de forma de schimb acceptata exclusiv de gameri la cel de criptomonede care pot fi convertite in bani fiat prin intermediul platformelor de schimb. Cu alte cuvinte, poti castiga bani reali vanzand sau cumparand gadgeturi virtuale castigate in joc.

Blockchain-ul si jocurile video au intrat rapid in „coliziune”, din punctul de vedere al tehnologiei, iar industria jocurilor si piata cripto tind, in prezent, sa se intersecteze din ce in ce mai mult.

Luni, 15 martie, una dintre criptomonedele care are in spate un joc video cu infrastructura blockchain - My Neighbor Alice (nr. „Vecina mea, Alice”) a avut cea mai rapida si mai mare crestere din istoria cripto: in mai putin de 60 de secunde de la lansare a crescut cu 60.000%.

La finalul zilei, moneda digitala ALICE se tranzactiona la 25,61 USD cu o capitalizare de piata de peste 443 milioane USD, ocupand deja locul 110 in lista globala a celor peste 4300 de criptomonede existente in piata. Marti, 16 martie, moneda a pierdut aproximativ 30% din valoare, ajungand sa se tranzactioneze cu 17 – 19 dolari. Cu toate acestea, startul a fost urmat de o stabilizare la un nivel cu aproximativ 20.000% mai mare decat pretul anuntat la listare.

Jocul blockchain de simulare sociala este cel de-al 18-lea proiect care va fi inclus in Binance Launchpool, unde utilizatorii isi pot miza jetoanele BNB, BUSD si CHR in bazine separate pentru a ferma token-urile ALICE.

De ce conteaza: Binance este cel mai mare schimb de criptomonede din lume in volum, iar listarile de pe Binance tind sa aiba un impact considerabil asupra pretului tokenului.

Activele NFT „decoleaza” in spatiul criptografic

Listarea criptomonedei ALICE vine, de asemenea, intr-un moment in care activele NFT decoleaza in spatiul criptografic.

Creatorii jocului My Neighbor Alice au spus ca jocul intentioneaza sa combine cel mai bun din cele doua lumi - o naratiune distractiva pentru jucatorii obisnuiti care doresc sa se bucure de experienta de joc, precum si un ecosistem pentru jucatorii care doresc sa colecteze si sa tranzactioneze NFT, potrivit research.binance.com.

Pe 25 februarie, jocul a organizat prima lor licitatie NFT, unde au fost scoase la licitatie 255 NFT-uri pentru animalele din joc pentru o suma licitata de 700.000 USD.

Jucatorii pot castiga monede digitale ALICE prin finalizarea anumitor misiuni din joc

Tokenul de utilitate nativ ALICE al jocului este, de asemenea, utilizat pentru mai multe functii, cum ar fi achizitiile in joc, precum si participarea la operatiunile de guvernare a jocului prin voturi. Jucatorii pot castiga si monede ALICE prin finalizarea anumitor misiuni din joc.

Diferit de alte jocuri de simulare sociala, My Neighbor Alice construieste intreaga logica a jocului pe blockchain. Ce inseamna asta? Inseamna ca toate activele pe care le detii in joc sunt cu adevarat ale tale si ca toate actiunile pe care le-ai realizat in joc sunt inregistrate pe blockchain. In jocurile traditionale, totul a disparut atunci cand editorul decide sa nu mai mentina jocul. Cu toate acestea, in My Neighbor Alice, platforma de jocuri este descentralizata, detineti tot ce creati si ce este si mai bine, ati putea fi recompensat cu moneda digitala pentru contributia in lumea Alice.

ALICE (moneda digitala) este simbolul de utilitate nativ al jocului si este utilizat in urmatoarele functii:

  • Moneda in joc: cumparati active si seturi de abilitati speciale in joc si pe piata Alice.
  • Guvernanta: participa la procesul de guvernanta printr-o organizatie autonoma descentralizata (DAO) si voteaza propunerile de imbunatatire si dezvoltarile platformei (de exemplu, operatiunile si dezvoltarea platformei). Vor fi introduse stimulente electorale pentru a incuraja participarea alegatorilor.
  • Miza: Mizati jetoanele ALICE pentru a castiga un procent din veniturile platformei (de exemplu, vanzarile de parcele, vanzarile de active si comisioanele de tranzactie).
  • Stimulente pentru jucatori: Prin finalizarea misiunilor din joc, jucatorii pot castiga jetoane ALICE. Acest design este pentru a incuraja participarea utilizatorilor la joc si pentru a mentine tractiunea.
  • My Neighbor Alice isi dezvolta economia de joc pe blockchain pentru a recompensa jucatorii pe masura ce participa la joc si pentru a distribui proprietatea asupra obiectelor jocului.
  • Proprietate descentralizata prin active bazate pe NFT: proprietate descentralizata asupra activelor din joc, cum ar fi insule, case, animale de companie etc.

  • Exista si module de chat in joc care permit jucatorilor sa comunice cu oamenii de pe aceeasi insula si sa transfere jetoane si active prietenilor din chat. Jucatorii isi pot vizita insulele si pot completa misiuni de grup impreuna.
  • Piata in joc care permite utilizatorilor sa cumpere si sa-si vanda activele. Ofera mai multa lichiditate si stimulente financiare pentru jucatori sa cumpere si sa creeze articole in joc.

Proiectul a strans 2,2 milioane USD din doua runde de vanzari de jetoane, unde 21,00% din oferta de jetoane ALICE a fost vanduta la 0,100 USD / ALICE si 0,80% vanduta la 0,125 USD / ALICE.

Industria jocurilor video si piata criptomonedelor intra in convergenta

In primul rand, exista un mare „crossover” intre publicul de jocuri si pasionatii de criptomonede, potrivit gamedesigning.org. Exista o explicatie pragmatica a convergentei accelerate dintre cele doua industrii.

In acest moment, unii dezvoltatori de jocuri pierd profituri atunci cand jucatorii isi vand piesele unice sau obiectele din joc in afara jocului pe piata gri. Pentru a rezolva aceasta problema, dezvoltatorii de jocuri si constructorii de criptomonede se uita la crearea activelor pe care le cumparati in joc cu monede criptografice.

Dezvoltatorii ar putea crea jocuri in acelasi univers si ar permite ca mai multe articole detinute in unul dintre jocuri (sa spunem o sabie, un dragon, o insula si asa mai departe) sa se incruciseze intre jocuri. Ai putea detine o arma si sa o folosesti in mai multe jocuri. Este un fel de crossover dintr-un joc, precum Mass Effect, unde iti poti aduce personajul in urmatoarea plansa. Dar, in loc de aceeasi serie, ar fi un joc complet diferit.

Spre exemplu, Enjin, platforma populara, dezvolta Enjin Coin ca o modalitate de a simboliza achizitiile din joc. Acestia prezinta un exemplu foarte interesant de compatibilitate a articolelor incrucisate, instr-un sistem multijoc.

Sa presupunem ca un dezvoltator creeaza doua castele, unul situat intr-o lume futurista SF, iar celalalt intr-un peisaj fantastic. Ai putea juca fiecare joc fara celalalt. Dar dezvoltatorii ar putea crea obiecte compuse care ar avea nevoie de material din ambele jocuri pentru ca jucatorii sa le creeze. Sangele unui balaur si un fragment de mitril combinat cu o baterie nova si o lentila cu fascicul de tractor ar putea crea un fel de arma impresionanta magie-stiinta. Apoi ai putea folosi arma in ambele jocuri. Si poate in alte jocuri realizate de acelasi dezvoltator”, spun specialistii de la gamedesigning.org

Si ar fi al tau. Ca jucator, l-ai putea folosi. Ai putea sa stai pe el in „portofel” ca o relicva a unora dintre cele mai bune amintiri de joc sau le-ai putea vinde (sau inchiria!) Pentru jetoane jucatorilor care nu au finalizat inca provocarea.

Exista si mai multe posibilitati: misiuni, povesti etc. care te pornesc pe o nava spatiala si se termina cu jucatorul ca un ucigas de dragoni. Ideile sunt inca valabile pe masura ce dezvoltatorii si inventatorii de criptomonede devin mai creativi in realizarea intregului potential al criptomonedelor si blockchain-ului.

Patru dintre cele mai populare criptomonede bazate pe jocuri video care folosesc blockchain

  • Una dintre cele mai mari criptomonede este Enjin Coin. Moneda digitala Enjin este oferita de Enjin, care este „cea mai mare platforma de site-uri de jocuri sociale din lume”, cu 19 milioane de jucatori, peste 250.000 de comunitati de jocuri si atingand un stadion de 60 de milioane de vizualizari pe luna la nivel global.
  • GTCoin este o alta moneda de pe blockchain-ul ethereum. Este creata de Game Tester, care este conceput pentru a facilita colaborarea dintre dezvoltatorii de jocuri si jucatori prin, ati ghicit, testand jocuri. Foloseste tot blockchain-ul ethereum.
  • Moneda GameCredits vizeaza sa fie moneda digitala universala bazata pe blockchain pentru jocurile video. GameCredits intentioneaza sa ofere o valoare suplimentara jucatorilor atunci cand utilizeaza moneda pentru a face achizitii in joc. Orice credit castigat intr-un joc ar putea fi, de asemenea, transferabil catre altul.
  • Pentru dezvoltatori, GameCredits ofera marje de venit de 90% prin intermediul magazinului sau de jocuri mobile, GPlay. Aceasta reprezinta o crestere de 20% fata de 70% procente oferite de celelalte magazine din industrie.
  • Moneda Crycash este construita cu ajutorul Crytek. Si au „confirmat deja integrarea in bestseller-urile renumite de la Crytek, cu mai multi parteneri care vor veni”. Ideea din spatele Crycash este ca jucatorii pot castiga moneda prin provocari concurente din joc. In loc sa deblocati o „realizare” pentru satisfacerea anumitor criterii in joc, veti fi recompensat cu o moneda reala care ar putea fi utilizata pentru achizitii in joc si nu numai.

https://finance.yahoo.com/news/blockchain-game-token-alice-rises-183743098.html

https://research.binance.com/en/projects/my-neighbor-alice

https://www.gamedesigning.org/gaming/cryptocurrency/

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani