REVOLTA LA FINANTE – Angajatii au declansat protestele. Sunt nemultumiti ca angajamentele asumate de ministrul Bolos nu au fost respectate: „Sistemul fiscal romanesc nu este functional”

481

sursa foto: facebook Finante Sed Lex

Update 25 august:
Protestele continua

Angajatii din Finante au declansat joi, 24 august 2023, proteste spontane. Acestia sunt nemultumiti ca angajamentele asumate de ministrul de Finante Marcel Bolos la intalnirea cu organizatiile sindicale din 11 august 2023 nu au fost respectate.

Sindicalistii anunta ca actiunile de protest spontane declansate la nivel national se pot intinde pe o perioada nedeterminata, „degenerand si in actiuni de strada, deoarece nemultumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profunda”.

Sindicalistii reclama, printre altele, si lipsa de protectie juridica a salariatilor, acestia fiind lasati sa se apere singuri in fata instantei, „multinationalelor, firmelor puternice care isi maximizeaza profitul (adica nu inregistreaza profit si nu platesc impozit la stat) si au resursele financiare necesare sa ne actioneze in judecata avand ca scop principal intimidarea noastra”. Se mai reclama si lipsa acuta de personal.

Iata anuntul sindicatelor:

Urmarea faptului ca angajamentele ministrului Finantelor prin acordul incheiat cu organizatiile sindicale in data de 11 august 2023 nu au fost respectate, in toate judetele din tara au fost declansate proteste spontane. Astfel, incepand cu ora 8,30, sistemul fiscal romanesc nu este functional. Actiunile de protest spontane declansate la nivel national se pot intinde pe o perioada nedeterminata, degenerand si in actiuni de strada deoarece nemultumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profunda si se refera la:
-Lipsa unui sistem informatic integrat;
-Lipsa acuta de personal (de exemplu la controlul bancilor au mai ramas 2 colegi si ar fi fost nevoie de 17) datorata faptului ca nu s-au mai facut angajari de o lunga perioada;
-Lipsa spatiilor adecvate desfasurarii activitatii;
-Lipsa de protectie juridica a salariatilor, acestia fiind lasati sa se apere singuri in fata instantei, multinationalelor, firmelor puternice care isi maximizeaza profitul (adica nu inregistreaza profit si nu platesc impozit la stat) si au resursele financiare necesare sa ne actioneze in judecata avand ca scop principal intimidarea noastra. Si nu in ultimul rand, nemultumirea este determinata de lasitatea celor care au condus vremelnic finantele publice si si-au criticat propriii angajati, stiind foarte bine care sunt conditiile in care isi desfasoara activitatea, fara a le lua apararea in fata opiniei publice si a colegilor din Guvern”.

Ultimele articole