RETEAUA OTOPENI – Dezvaluirile fostului sef ANAF Gelu Diaconu: “S-a creat o retea de firme favorite care alimenteaza achizitii publice dubioase. Insusi premierul Ludovic Orban verifica la terminalul de marfuri Otopeni ca lucrurile sa mearga bine. Prietenii stiu de ce!”

1810

Dezvaluiri extrem de interesante facute de fostul sef al ANAF Gelu Diaconu. Acesta devoaleaza existenta unei retele de firme implicate in achizitiile dubioase facute sub pretextul combaterii pandemiei de Covid.

Informatiile oferite Gelu Diaconu vin dupa izbucnirea scandalului Unifarm, in care seful acestei companii, Eugen Adrian Ionel, a fost inculpat pentru luare de mita in legatura cu achizitia de masti de protectie si combinezoane (click aici pentru a citi). Diaconu sustine ca au fost cheltuite sute de milioane de euro in operatiuni dubioase, in spatiul public fiind de altfel prezentate de catre presa cazuri de importuri neconforme calitativ, facute la preturi astronomice, prin retele de firme fantoma sau controlate de interlopi. “S-au acordat pana si scutiri de taxe cu rastalmacirea unei directive europene”, subliniaza Gelu Diaconu.

Fostul sef al ANAF da si un exemplu concret. Este vorba despre Vama Otopeni, unde ar fi avut loc asemenea operatiuni. ”Multi dintre cei care vedeau ce se intampla, mai ales prin vama Otopeni, imi spuneau ca buboiul se va sparge”, afirma Diaconu. Acesta mai remarca insa un aspect. Si anume ca premierul Ludovic Orban in persoana a fost direct interesat de ce se intampla la terminalul de marfuri de la Otopeni: “Prietenii stiu de ce!”.

Totusi, toti cei implicati in asemenea operatiuni si achizitii, fie ca vorbim despre afaceristi sau politicieni, ar trebui sa aiba motive de ingrijorare. Asta intrucat la DNA exista in lucru mai multe dosare privind achizitiile publice, lucru recunoscut de altfel si de seful parchetului anticoruptie Crin Nicu Bologa.

Iata dezvaluirile fostului sef al ANAF Gelu Diaconu, facute miercuri seara, 24 iunie 2020, pe pagina sa de Facebook:

Ticalosii neamului

Profitand de necazul pandemiei, o mana de sacali aflati la guvernare sau la conducerea primariilor/consiliilor judetene au dijmuit cu nesimtire banul public.

Dupa cum stiti, DNA are in lucru mai multe dosare privind achizitii publice de materiale sanitare anti-Covid. Jurnalistii de investigatii isi facusera deja datoria, semnaland importuri neconforme calitativ si la preturi astronomice prin retele de firme fantoma/interlope. S-au acordat pana si scutiri de taxe cu rastalmacirea unei directive europene.

Multi dintre cei care vedeau ce se intampla, mai ales prin vama Otopeni, imi spuneau ca buboiul se va sparge.

S-au cheltuit sute de milioane de euro (da, ati citit corect!) cu astfel de operatiuni dubioase.

S-a creat o adevarata retea de firme favorite care alimenteaza aceste achizitii publice dubioase.

Pe 26 martie, insusi premierul Ludovic Orban verifica la terminalul de marfuri Otopeni ca lucrurile sa mearga bine (vezi foto).

Prietenii stiu de ce!

1 comentariu la “RETEAUA OTOPENI – Dezvaluirile fostului sef ANAF Gelu Diaconu: “S-a creat o retea de firme favorite care alimenteaza achizitii publice dubioase. Insusi premierul Ludovic Orban verifica la terminalul de marfuri Otopeni ca lucrurile sa mearga bine. Prietenii stiu de ce!”

  1. „Cusca” este foarte potrivita, pentru al expedia definitiv din tara, si daca se poate si de pe planeta. Asemenea jeg ar trebui sa si locuiasca in ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole