RESTITUIREA IMOBILELOR – Inalta Curte a dat verdictul (Minuta)

1578
drept de proprietate

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat o dezlegare de drept cu privire la interpretarea art. 43 din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist.

Iata Decizia 22 in dosarul 164/1/2021:

„Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, in dosarul nr. 22239/3/2017, privind pronuntarea unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:
In interpretarea art. 43 din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, calitatea de persoana indreptatita in cererile vizate de acest text de lege, pentru terenuri care intrau in domeniul de aplicare al legilor fondului funciar la data intrarii in vigoare a Legii nr. 165/2013, se stabileste potrivit prevederilor acestor legi.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole