RENOVAREA CLADIRILOR: BUGETUL – Statul pune la bataie milioane de euro. Banii, din PNRR

669

sursa foto: facebook Cseke Attila

In primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovarii au fost depuse 1.503 de cereri de finantare, in valoare totala de 2,34 miliarde de euro – anunta ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltarii a lansat luni, 10 octombrie 2022, cea de-a doua runda de apel, cu un buget disponibil de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizeaza eficientizarea energetica si consolidarea seismica a blocurilor de locuinte si a cladirilor publice, cu finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta, gestionat de Ministerul Dezvoltarii.

Cererile depuse

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrata a cladirilor publice, pentru renovarea energetica moderata a cladirilor rezidentiale multifamiliale, precum si pentru renovarea energetica moderata a cladirilor publice la nivel local.
Cererile de finantare pot fi depuse exclusiv online, de catre autoritatile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, pana la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare si contractare este 31 decembrie.

Programul de renovare a cladirilor derulat de Ministerul Dezvoltarii este de succes, fapt care se arata in numarul mare de cereri depuse. A fost un program transparent, bine pregatit, astfel ca beneficiarii au accesat rapid si eficient fondurile”, a declarat ministrul Dezvoltarii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole