RELANSAREA ECONOMICA DEPINDE DE VACCINUL ANTI-COVID – Lucrurile s-au schimbat radical in ultimele 8 luni

3130
RELANSAREA ECONOMICA DEPINDE DE VACCINUL ANTI-COVID

Sursa Foto: Bloomberg

Relansarea economica depinde din ce in ce mai mult de ritmul in care se dezvolta vaccinul anti – Covid. Nu o spunem noi, ci declaratia vine de la cel mai inalt nivel, prin vocea lui Christine Lagarde (foto), presedintele Bancii Centrale Europene (BCE).

In cadrul celui mai recent discurs al sau, Lagarde a sustinut faptul ca intr-o recesiune normala, sectorul manufacturier si constructiile sunt lovite cel mai puternic, in timp ce serviciile sunt mai reziliente, noteaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), intr-un raport emis recent.

Lucrurile s-au schimbat radical in ultimele 8 luni. In cazul lockdown-ului din primavara lui 2020, situatia a stat exact in contrapunct. A fost constatat ca acest fapt mai putin obisnuit are trei implicatii.

Vorbim despre:

– redresarea in urma recesiunilor induse de sectorul serviciilor, care este mult mai lenta;

– serviciile se bazeaza pe un volum mai mare de forta de munca, astfel incat recesiunea a generat o rata mult mai mare a somajului;

– pierderile de locuri de munca lovesc diferite ramuri socio – economice.

Astfel, in contextul prezentat, concluziile cercetatorilor si a BCE este una si aceeasi: redresarea economica va depinde de ritmul dezvoltarii vaccinului anti – Covid.

*Cititi aici raportul integral emis de ASF

1 comentariu la “RELANSAREA ECONOMICA DEPINDE DE VACCINUL ANTI-COVID – Lucrurile s-au schimbat radical in ultimele 8 luni

  1. Madame Lagrande este o nazista de cea mai joasa speta Doreste exterminarea pensionarilor pentru echilibrarea cheltuielilor statelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole