REGULI NOI PENTRU VACANTELE IN GRECIA – Turistii, obligati sa completeze formularul de localizare a pasagerilor

1229

foto: travelator.ro

Reguli noi se aplica incepand cu 1 iulie 2020 pentru turistii care vor sa-si petreaca vacanta in Grecia, inclusiv pentru cei romani.

Astfel, toti turistii care vor intra in Grecia vor trebui sa completeze un formular de localizare a pasagerilor cu datele personale si informatii referitoare la sederea in tara, ca parte a masurilor de preventie impotriva raspandirii coronavirusului.

Din 1 iulie se vor deschide inca 18 aeroporturi regionale, 7 porturi si alte 7 puncte rutiere de trecere a frontierei. Incepand cu aceasta data, va fi obligatorie completarea unui formular online (un formular de localizare a pasagerilor), cu cel putin 48 de ore inainte de intrarea in tara.

Acest formular trebuie completat de toti turistii, indiferent ca vor intra in Grecia cu masina, autocarul, avionul sau pe mare si contine detalii legate de traseul prin tara, adresa destinatiei finale, dar si informatii referitoare la numarul de zile petrecute in alte tari, daca este cazul, inaintea intrarii in Grecia. Dupa completare, formularul trebuie printat sau descarcat pe telefon si prezentat la intrarea in Grecia.

Pentru a completa acest formular accesati link-ul acesta: https://travel.gov.gr

Potrivit travelingmag.ro, la sosirea pasagerilor la poarta de intrare, toti pasagerii vor fi transferati spre zona unde este verificat QR codul unic generat in urma completarii formularului si care poate fi aratat pe telefonul mobil sau printat.

In functie de acest cod, pasagerul este directionat fie spre o zona de verificare suplimentara, fie spre zona de iesire pentru control pasapoarte si preluarea bagajelor.

In cazul in care pasagerul va fi testat pentru COVID-19 acesta va trebui sa ramana 24 de ore in autoizolare in punctul final de destinatie, conform declaratiei din formularul online, pana cand sunt disponibile rezultatele testului. Toti pasagerii trebuie sa poarte masca si sa pastreze distanta fizica impusa fata de alti pasageri.

Pentru turistii care ajung pe mare in Grecia, dupa sosirea pasagerilor in zona de iesire din port, acestia sunt transferati spre zona unde este verificat QR codul unic generat in urma completarii formularului si care poate fi aratat pe telefonul mobil sau printat.
Pasagerii care coboara cu masina de pe feribot sunt directionati spre o zona speciala de verificare.

In functie de acest cod, pasagerul este directionat fie spre o zona de verificare suplimentara, fie spre zona de iesire din port.

In cazul in care pasagerul va fi testat pentru COVID-19 acesta va trebui sa ramana 24 de ore in autoizolare in punctul final de destinatie, conform declaratiei din formularul online, pana cand sunt disponibile rezultatele testului.

In timpul verificarilor, toti pasagerii trebuie sa poarte masca si sa pastreze distanta fizica impusa fata de alti pasageri.

Protocol pentru turistii care ajung in Grecia cu masina sau autocarul

Protocolul pentru turistii care ajung in Grecia cu masina/autocarul
Toate persoanele care intra in tara trebuie sa completeze formularul online si sa-l prezinte in punctele de control.

Se vor verifica pasaportul si QR codul unic generat in urma completarii formularului si care poate fi aratat pe telefonul mobil sau printat.
In functie de acest cod, pasagerul este directionat fie spre o zona de verificare suplimentara, fie poate pleca direct spre destinatia finala.
In cazul in care exista mai multe opriri pana la destinatia finala acestea trebuie declarate in formularul online.

In cazul in care pasagerul va fi testat pentru COVID-19 acesta va trebui sa ramana 24 de ore in autoizolare in punctul final de destinatie, conform declaratiei din formularul online, pana cand sunt disponibile rezultatele testului.

La interactiunea cu personalul din punctul de trecere al frontierei, toti pasagerii trebuie sa poarte masca si sa pastreze distanta fizica impusa fata de alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole