REGULI NOI PENTRU GRECIA – Ministerul de Externe averizeaza

971

foto: zcj.ro

Ministerul Afacerilor Externe ii avertizeaza pe romanii care intentioneaza sa mearga in Grecia ca autoritatile elene au impus noi reguli.

Astfel, incepand din 9 iulie 2020 completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de catre persoanele care intra pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriana, rutiera sau maritima) trebuie facuta cu cel putin 24 de ore inainte de data calatoriei, si nu cu 48 de ore cum era valabil initial. Nerespectarea obligatiei de a completa acest formular este sanctionata cu o amenda de 500 de euro, potrivit legislatiei elene in vigoare.

Pentru a evita timpi suplimentari de asteptare la frontiera, MAE recomanda completarea formularului disponibil in limba engleza la adresa https://travel.gov.gr, cu cel putin 24 ore anterior deplasarii si obtinerea in timp util a codului de confirmare a inregistrarii care va trebui prezentat la frontiera, in format digital sau tiparit.

Autoritatile elene au luat decizia reducerii intervalului minim de realizare a acestei proceduri pentru a facilita calatoriile neprevazute. Dupa completare, solicitantii vor primi pe adresa de e-mail utilizata la completarea formularului un cod unic de confirmare a inregistrarii, care trebuie prezentat autoritatilor de frontiera (in format electronic sau tiparit), in momentul intrarii pe teritoriul elen.

Masura se aplica atat la punctele de frontiera terestre (inclusiv in PCTF Kulata-Promachonas), cat si in aeroporturi si in porturi, pana la 31 august.

1 comentariu la “REGULI NOI PENTRU GRECIA – Ministerul de Externe averizeaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole