REGLEMENTAREA PRETURILOR LA ENERGIE SI GAZE – Se cer discutii in coalitie: ”Realitatea economico-sociala o impune”

591

sursa foto: psd.ro

PSD sustine ca se impune reluarea, la nivelul coalitiei de guvernare, a discutiilor privind aplicarea reglementarii preturilor la energie si gaze in Romania, pe o perioada limitata.

Potrivit social-democratilor, piata este profund distorsionata si nu ofera variante financiar-suportabile pentru economie, ceea ce inseamna costuri suplimentare transferate in preturile produselor pentru populatie.
PSD arata ca este momentul ca partenerii de coalitie (PNL si UDMR-n.r) sa constate ca liberalizarea pietei energetice, operatiune derulata in timpul guvernarii de dreapta 2020-2021, a fost un esec de proportii care le-a adus romanilor doar scumpiri in serie. In plus, PSD considera ca reglementarea pietei energetice reprezinta un instrument de importanta decisiva in efortul statului de a stopa avalansa scumpirilor

Iata anuntul PSD:

PSD sustine ca se impune reluarea, la nivelul coalitiei de guvernare, a discutiilor privind aplicarea reglementarii preturilor la energie si gaze in Romania, pe o perioada limitata. PSD revine cu aceasta solutie, prezentata inca de la inceputul anului, deoarece realitatea economico-sociala o impune. Piata este profund distorsionata si nu ofera variante financiar-suportabile pentru economie, ceea ce inseamna costuri suplimentare transferate in preturile produselor pentru populatie.
Specialistii PSD urmaresc cu atentie evolutiile din Europa, unde tot mai multe voci importante din economie sustin ca, dupa 30 de ani de liberalizare, in actualul context critic, securitatea energetica nu poate fi lasata la mana pietelor!.

 Masuri

Franta nationalizeaza EDF, cea mai mare companie franceza de utilitati. Germania a adoptat legislatia necesara preluarii de catre stat a companiilor in dificultate; deja a preluat temporar sucursala Gazprom si se pregateste sa preia actiuni de la o alta companie cheie din infrastructura sa energetica – UNIPER.
De aceea, credem ca este momentul ca partenerii de coalitie sa constate ca liberalizarea pietei energetice, operatiune derulata in timpul guvernarii de dreapta 2020-2021, a fost un esec de proportii care le-a adus romanilor doar scumpiri in serie.
PSD considera ca reglementarea pietei energetice reprezinta un instrument de importanta decisiva in efortul statului de a stopa avalansa scumpirilor. Este o solutie care poate oferi mai mult spatiu Guvernului sa se asigure ca, la iarna, oamenii si economia vor avea si isi vor permite sa plateasca caldura, electricitatea si carburantii”
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole