REDESCHIDEREA PIETELOR – Bataie de joc la adresa romanilor. Orban a atacat legea la CCR, Iohannis anunta ca se redeschid pietele

1410

Bataie de joc fata de romani. La cateva zile dupa ce presedintele Klaus Iohannis sustinea ca legea pentru redeschiderea pietelor nu a ajuns la el, iar la scurt timp premierul Ludovic Orban anuntat ca legea a fost atacata la CCR, lucrurile se schimba cu cateva zile inainte de alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

Klaus Iohannis a anuntat miercuri, 2 decembrie 2020, ca pietele se redeschid la acest sfarsit de saptamana. Adica fix de alegeri, motiv pentru PNL si presedinte sa-si mai faca campanie electorala in incercarea disperata de a mai lua niste voturi.

Decizia de redeschidere este una binevenita, insa, in opinia noastra, este strigator la cer modul in care a procedat Executivul, dar si Klaus Iohannis.

Au inchis pietele in urma cu aproape o luna sub pretexul luptei impotriva Covid, obligandu-i pe tarani sa stea in frig sa-si vanda marfa, marfa care se altereaza foarte repede, avand in vedere temperaturile scazute. Au refuzat cu obstinatie sa redeschia pietele, asteptand, probabil alegerile parlamentare, in incercarea de acumulare de capital electoral. Inadmisibil!

Iohannis anunta redeschiderea pietelor, Orban a sesizat CCR

Decizia de redeschidere a pietelor pare ca a fost luata exclusiv de Klaus Iohannis, daca tinem cont ca Guvernul Orban a atacat deja la CCR Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare.
Mai exact, un amendament al PSD prin care se redeschid pietele.

Sa recapitulam:

– in 12 noiembrie 2020, legea a fost trimisa la Klaus Iohannis pentru promulgare;

-in 30 noiembrie 2020, presedintele pretindea ca nu a ajuns la el;

-la scurt timp, Ludovic Orban a anuntat ca a sesizat CCR;

-miercuri, 2 decembrie 2020, Iohannis a anuntat redeschiderea pietelor.

De ce nu a facut acest lucru mai repede, prin promulgarea legii? Si aici vorbim de o dubla masura.

Cand redeschiderea pietelor ar fi urmat sa se faca in urma amendamentului PSD, legea a fost blocata si atacata Ludovic Orban la Curtea Constitutionala. S-a continuat umilirea producatorilor agricoli!.

Acum, Iohannis anunta redeschiderea pietelor! Bataie de joc la adresa romanilor!. S-a terminat pandemia sau doar vin alegerile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole