RECENSAMANTUL 2022 S-A INCHEIAT – Ce se intampla cu cei pe la care nu a trecut „agentul”. Primesc amenzi? Lumea Banilor, asaltata cu intrebari. Iata raspunsul autoritatilor

1448

sursa foto: digi24

Recensamantul Populatiei 2022 s-a incheiat pe 31 iulie 2022. Potrivit Institutului National de Statistica, s-au inregistrat in total 18,15 milioane de persoane, reprezentand 95,4% din populatia rezidenta tinta estimata a Romaniei la 1 decembrie 2021, 19,02 milioane persoane.

Lumea Banilor a fost asaltata cu intrebari din partea cititorilor: ce se intampla cu cei care pe la care n-a trecut recenzorul, existand aceasta obligatie. Pot fi amendati? Ei bine, nu.  Purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica, Vladimir Alexandrescu, a declarat pentru Lumea Banilor ca nu se primesc amenzi daca „agentul” nu a venit acasa. Puteti fi amendat doar daca ati refuzat sa va recenzati, in cazul in care cineva v-a sunat la usa.
Nu aveati nici obligatia sa mergeti la centrele organizate de autoritati. Aveati doua optiuni: asteptati sa vina recenzorul, sau sa mergeti la centrele de recenzare. Daca nu a venit, nu patiti nimic.

Iata anuntul INS:

„Pe 31 iulie 2022, a fost finalizata ultima etapa de colectare a datelor de recensamant atat prin deplasarea recenzorilor la adresele de resedinta obisnuita a populatiei care nu s-a autorecenzat online in perioada 14 martie – 27 mai 2022, cat si prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixa. Pana la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au inregistrat in total 18,15 milioane de persoane, reprezentand 95,4% din populatia rezidenta tinta estimata a Romaniei la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane).
Situatia recenzarii la RPL 2021 si distributia pe judete dupa localitatea unde a fost desfasurat interviul se regaseste in Anexa. Dupa incheierea perioadei de colectare a datelor, conform art. 22 din O.U.G nr 19/2020, ‘se realizeaza asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodariile, locuintele si cladirile. Aceasta se realizeaza prin imputare prin metode statistice, din surse statistice si administrative, pentru acele unitati statistice pentru care nu exista un formular completat cu date, in conformitate cu metodologia prevazuta la art. 9 alin. (4)’.

Primele rezultate, in decembrie

Metodologia de imputare statistica ce se va aplica pentru recensamant a fost aprobata in iulie 2021, de catre Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor (CCRPL2021). Primele rezultate ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate in cursul lunii decembrie 2022, urmand ca datele complete si finale sa fie facute publice la finalul anului 2023. RPL2021 este primul recensamant din Romania organizat integral in format digital, a fost al treisprezecelea recensamant din istorie si al patrulea dupa Revolutia din 1989.
Intregul proces al colectarii datelor s-a desfasurat cu asigurarea confidentialitatii si protectiei depline a informatiilor. Institutul National de Statistica multumeste populatiei Romaniei care a participat in numar foarte mare la procesul de recenzare. Aceasta actiune s-a desfasurat in conditii optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) care a oferit suportul tehnic si operational. Recensamantul s-a bucurat si de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precum si de cel al primariilor. Pentru informatii detaliate privind desfasurarea RPL2021, va rugam sa consultati www.recensamantromania.ro”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole