RECALCULAREA PENSIILOR, INTARZIATA – Cinci milioane de romani, obligati sa astepte pana in 2025

2180

sursa foto: facebook Raluca Turcan

Cinci milioane de romani vor trebuie sa astepte pana in 2024-2025 pentru a incasa pensiile recalculate.

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, institutie aflata sub autoritatea ministerului Muncii condus de Raluca Turcan (foto) spune ca amanarea PNRR le-a dat peste cap planurile pentru recalcularea pensiilor si ca aceasta va incepe, cel mai probabil, in 2023. Incasarea primelor pensii recalculate ar putea avea loc in 2024-2025:

„Sunt doua procese separate care merg mana in mana: este vorba despre partea practica, strict tehnica si partea legislativa care trebuie la un moment dat sa se imbine, iar noi sa recalculam cele aproximativ cinci milioane de dosare de pensii, dar trebuie sa avem si actul normativ care sa ne permita sa facem acest lucru”.

Eliminarea inechitatilor

Baciu a declarat la Antena 3 ca din cauza faptului ca aprobarea PNRR s-a dus pana in toamna, trebuiesc reevaluate datele.
Potrivit directorului casei de Pensii, principalul obiectiv al acestei legi a pensiilor este eliminarea inechitatilor:

„Pe principiul contributiei, la contributii egale, trebuie sa avem si pensii egale. Cel care a iesit la pensie cu 1000 lei dar are un punct de pensie, va ajunge la nivelul celui cu pensia superioara, adica 1442 lei. Trebuie in primul rand sa avem cadrul legal pentru inceperea recalcularii pensiilor.
Dupa ce vom avea legea facuta intr-un draft de colegii nostri de la Ministerul Muncii, va intra in dezbatere publica, va parcurge intreg cadrul legislativ pe care il stiti cu totii: va intra in Parlament, la comisiile de specialitate. In momentul in care va fi adoptata si publicata in Monitorul Oficial noi va trebui sa o aplicam”.

2 comentarii la “RECALCULAREA PENSIILOR, INTARZIATA – Cinci milioane de romani, obligati sa astepte pana in 2025

  1. Ticaloasa de Turcana va trage de timp probabil incaun mandat ca dupa 2025 prin 2030 pe cand pensionarii sa fie devedati,sa beneficieze de majorarea promisa in 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole