Recalcularea pensiilor, aproape de final

489

sursa foto: ziarulunirea.ro

Vesti bune: recalcularea pensiilor, operatiune care ar trebui sa aduca mai multi bani in buzunarele varstnicilor, se apropie de final. Seful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat la antena 3 ca s-a trecut de patru milioane de dosare:

„Avem 4, 6 milioane de dosare de evaluat. In cel mai scurt timp posibil acest proces se va finaliza”.

Pensia medie lunara a inregistrat o crestere de 0,3 in trimestrul II 2023 fata de perioada similara a anului trecut. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in trimestrul II 2023 numarul mediu de pensionari a fost de 4,978 milioane, in scadere cu 5.000 de persoane fata de trimestrul I 2023.
Numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat a fost de 4.598.000 persoane, in scadere cu o mie persoane fata de trimestrul precedent. Pensia medie lunara (determinata luand in calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurari sociale, invaliditate, urmas etc.- platite de casele de pensii, a fost de 2.108 lei, in crestere cu 0,3% fata de trimestrul precedent.
Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 2.005 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare, fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole