RAZBOI IN UCRAINA: INCENDIU LA CEA MAI MARE CENTRALA NUCLEARA DIN EUROPA – Iata ce s-a intamplat. Situatia la zi. Informatii de la CNN

676

sursa foto: cnn

Un incendiu a izbucnit vineri dimineata la cea mai mare centrala nucleara din Ucraina, insa, din fericire, acesta a fost stins. Autoritatile ucrainene au declarat, potrivit CNN, ca incendiul, care a izbucnit pe fondul bombardamentelor puternice din partea fortelor ruse, a fost stins.

Ucrainenii au anuntat vineri, in jurul orei 2:30, ora locala, ca un incendiu a izbucnit la centrala nucleara Zaporizhzhia, situata in Enerhodar, sud-estul Ucrainei. Centrala este cea mai mare de acest gen din Ucraina si contine sase dintre cele 15 reactoare de energie nucleara ale tarii, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).

Nivelul radiatiilor pare normal

Serviciul de Stat de Urgenta al Ucrainei a declarat ca incendiul a fost stins la ora 6.20. Nu au fost raportati morti sau raniti. Incendiul nu a afectat niciun echipament „esential”. Focul a fost la una dintre cladirile centralei. Autoritatile de reglementare nucleare si organismele guvernamentale din Statele Unite si Ucraina spun ca nivelul radiatiilor pare normal.

Zelensky acuza Rusia

Intr-o postare pe Facebook, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia ca a tras in mod intentionat in centrala nucleara – si a cerut liderilor europeni sa „se trezeasca acum” si sa opreasca fortele ruse „inainte ca acest lucru sa devina un dezastru nuclear”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole