RATELE LA CREDITELE ROMANILOR – Vesti de la BNR. Indicele ROBOR a ajuns la 2,75%. Romanii scot mai multi bani din buzunar. Valorile din ultimele zile

857
institurii financiar nebancare

Vesti deloc bune pentru romanii cu credite la banca: indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 a crescut alarmant in ultimele zile.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat miercuri, 15 decembrie 2021, ca ROBOR este cotat la 2,75%. Aceeasi valoare inregistrata si in ziua precedenta.
Luni, la inceputul saptamanii, ROBOR “valora” 2,73%. In crestere fata de sfarsitul saptamanii trecute, cand era cotat la 2,72%. In 9 decembrie valoarea ROBOR era de 2,71%, la fel ca in 8 decembrie. In 7 decembrie BNR anunta o cotatie de 2,68%, iar in 6 decembrie ROBOR era cotat la 2,67%.

ROBOR, indicator pentru calculul dobanzilor

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia bancile stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet