RATELE BANCARE: VALOAREA INDICELUI ROBOR – Anuntul facut de Banca Nationala a Romaniei

1011
institurii financiar nebancare

Vest mai bune de la Banca Nationala a Romaniei. Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 stagneaza.

BNR a anuntat luni, 5 septembrie 2021, cotatia: 7,93%. Aceeasi valoare inregistrata vineri, 2 septembrie, In 1 septembrie, ROBOR era cotat la 7,95%.

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna. Scaderea indicelului inseamna si rate mai mici la banca.

Declaratia lui Isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a anuntat luna trecuta ca perioada dobanzilor puternic real negative, si mici, rate mici de dobanda, chiar la credite, este o perioada depasita.
Isarescu a precizat ca a ne raporta la ce au fost acum 4, 5, 6, 10 ani dobanzile, nu ne ajuta. Potrivit sefului Bancii Centrale, ne raportam la o situatie care nu se va mai repeta.
Guvernatorul BNR a recunoscut ca romanii cu credite scot mai multi bani din buzunar:
„Dobanzile in domeniul nostru, rata de politica monetara, se indreapta spre o anumita normalitate. Sa nu uitam, sunt inca cam la jumatate fata de rata inflatiei, si avem inca dobanzi real negative”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole