RATELE BANCARE, CRESTERE URIASA – Indicele ROBOR, pe val. Iata la cat a ajuns. Consilierul lui Isarescu a ghicit „trendul”

1158

sursa foto: digi 24

Romanii care au credite la banca bifeaza o noua zi neagra. Vor plati mai si mai mult, iar portofelul pare ca se va goli in fiecare zi. Consilierul BNR, Adrian Vasilescu (foto), a „ghicit” acest lucru inca din luna mai.

Ne referim la indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019. Care creste pe zi ce trece, lucru care nu mai mira pe nimeni. Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni, 4 iulie 2022, cotatia: 6,55%. Vineri, „valora” 6,47%. O crestere semnificativa.

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Consilierul lui Isarescu a avut dreptate

Consilierul BNR, Adrian Vasilescu, anunta in luna mai, potrivit antena 3, ca ROBOR va creste in continuare. Vasilescu a declarat ca vor creste si ratele.

Iata declaratia facuta de Adrian Vasilescu:

Sigur ca vor creste, pentru ca daca ne uitam numai la cand a inceput razboiul, din 24 februarie si pana vineri, cand avem ultima rata calculata, nu a fost zi de la Dumnezeu in care ROBOR sa nu creasca. Zi de zi, fara nicio exceptie. Va creste in continuare tot asa”.

1 comentariu la “RATELE BANCARE, CRESTERE URIASA – Indicele ROBOR, pe val. Iata la cat a ajuns. Consilierul lui Isarescu a ghicit „trendul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole