RAPORTUL COMPANIEI DE CONSULTANTA HENLEY & PARTNERS – Circa 425 milioane de persoane detin active digitale, dintre care doar 22 de investitori sunt miliardari cripto

450

Peste 425 milioane de oameni din intreaga lume au detineri in cripto, fie ca este vorba de Bitcoin sau o alta criptomoneda, rezulta din datele centralizate in raportul Crypto Wealth al Henley & Partners, publicat de compania de consultanta in investitii. Dintre acestia, 88.200 de persoane au active digitale care valoreaza cel putin un milion de dolari, iar 22 detin portofele cripto de peste un miliard dolari, noteaza CNBC.

Gilda Popa

Datele centralizate de Henley & Partners arata ca la nivel global exista 22 de persoane ale caror detineri in cripto valoreaza peste un miliard de dolari, sase dintre acestia avand investitiile plasate in Bitcoin – o proportie mult mai mica decat in randul milionarilor sau multimilionarilor cripto.

La momentul centralizarii datelor si redactarii raportului – finalul lunii iunie 2023 – intreaga piata cripto era evaluata la circa 1,18 trilioane de dolari, conform CNBC.

Potrivit raportului firmei de consultanta, 88.200 de persoane au active cripto de cel putin un milion de dolari, sub 1% din totalul celor care detin astfel de active, iar dintre acestia, circa 40.500 au investitiile in Bitcoin. Centimilionarii, adica cei ale caror detineri in cripto sunt evaluate la peste 100 milioane de dolari, erau doar in numar de 182 de persoane, intre care 78 erau concentrati pe Bitcoin.

14 entitati cumuleaza Bitcoini in valoare de circa 33 miliarde dolari

Pe de alta parte, datele centralizate de bitinfocharts.com arata ca cele mai bogate 14 adrese din reteaua Bitcoin detin BTC in valoare de peste un miliard dolari si cumuleaza circa 33 miliarde dolari. Insa este vorba atat despre criptomonede detinute de catre investitori institutionali gigant cum ar fi companiile Microstrategy, Marathon Digital Holding, Tesla, Grayscale sau Coinbase, cat si despre averile BTC ale investitorilor privati.

Nivelul de adoptie a criptomonedelor la nivel global

Henley & Partners a calculat si un indice de adoptie cripto, care ia in calcul o gama larga de factori, inclusiv gradul de adoptie publica, mediul de reglementare si modul de impozitare al cripto. De asemenea, compania de consultanta a luat in calcul elemente precum adoptarea infrastructurii cripto, inovarea si factorii economici legati de utilizare.

Indicele este proiectat pentru a arata cele mai cele mai atragatoare optiuni de migrare a investitiilor pentru detinatorii de cripto”, au spus reprezentantii Henley & Partners.

Singapore este pe primul loc in ierarhia generata de indice, urmand Elvetia si Emiratele Arabe Unite. Statele Unite si Marea Britanie s-au clasat pe locul al cincilea respectiv al saptelea. Alte tari din top zece includ Australia, pe locul al saselea, precum si Canada, Malta si Malaezia, care s-au clasat pe locul al optulea, al noualea si al zecelea.

Singapore si Emiratele Arabe Unite au primit punctaje de top deoarece sunt „prietenoase” in ceea ce priveste impozitele pentru investitorii in cripto. SUA si Marea Britanie sunt cu mult in urma in aceasta privinta, sub primele zece locuri. Pe de alta parte, gradul de adoptie si interesul publicului pentru cripto sunt mari in cele doua tari, Statele Unite ocupand locul al treilea iar Marea Britanie locul al patrulea, in aceasta categorie (unde Emiratele Arabe Unite si Singapore sunt pe primele doua pozitii).

SUA sunt in fruntea ierarhiei in ceea ce priveste adoptarea infrastructurii, care ia in considerare cat de comune sunt ATM-urile cripto, existenta schimburilor de active digitale si modul in care bancile locale integreaza criptomonede, in timp ce Marea Britanie se afla in fruntea categoriei legata de inovatie si tehnologie, coform Henley & Partners.

Ultimele articole