Grid star
criptomonede

RAPORTUL COMPANIEI DE ANALIZA BLOCKCHAIN GLASSNODE – Concluzia: "Piata Bitcoin a ajuns intr-o etapa de apatie si epuizare extrema”

Investitorii cripto au intrat intr-o stare de apatie pe o piata cripto cu "indici de volatilitate si alti cativa indicatori cheie in lant care au atins minime istorice”, arata compania de analiza Glassnode in raportul saptamanal. Astfel, Bitcoin se mentine constant putin sub pragul de 30.000 dolari, nivel in jurul caruia oscileaza din aprilie 2023. Balenele cripto isi pastreaza aproape nealterate pozitiile, sugereaza datele din lant, lucru care indica faptul ca „lupta” dintre tauri si ursi (investitori care mizeaza pe cresterea, respectiv deprecierea pretului criptomonedelor) este stransa.

Gilda Popa

Insa, din aceasta inclestare, oricand se poate intampla ca una dintre parti sa castige brusc teren, comenteaza jurnalistii CoinTelegraph.

Volatilitatea pietei cripto a atins, zilele acestea, un minim istoric, un moment care poate fi comparat cu septembrie 2016 si ianuarie 2023.

In acelasi timp, investitorii Bitcoin ating un nivel minim al cheltuielilor in lant, arata Glassnode in analiza publicata luni, 14 august. Toate criptomonedele se afla pe un trend de evolutie extrem de plat, urmand directia imprimata de Bitcoin. Pietele s-au miscat cu greu in ultima saptamana, iar volatilitatea este la minim.

Piața Bitcoin a ajuns intr-un stadiu de apatie si epuizare extrema, cu indicii de volatilitate si cativa indicatori cheie in lant care au atins minime istorice. Avand in vedere ca piata este oarecum intr-un moment dificil, evaluam modul in care investitorii raspund la plictiseala”, se arata intr-o postare pe Twitter a Glassnode.

Investitorii cripto si-au redus cheltuielile la minime istorice

Investitorii ating un nivel minim al „dorintei de a cheltui criptomonede”, se arata in raport.

"Conditiile de pe piata Bitcoin continua sa semene cu mahmureala de pe tipurile de bear market observata in ciclurile anterioare, cu o avere uriasa detinuta de hodleri care nu tranzactioneaza”, precizeaza analistii Glassnode.

Mai mult de 16 miliarde de dolari au intrat in Bitcoin pana acum in acest an, dar cresterea este foarte mica in comparatie cu ciclurile anterioare. Glassnode precizeaza, in raport, ca averile cripto detinute de investitorii pe termen lung continua sa creasca, atingand un varf de 14,6 milioane BTC. Dimpotriva, depozitele cripto stocate pe termen scurt au scazut la un minim multianual de 2,56 milioane BTC, potrivit analizei.

Acest lucru sugereaza ca, in general, increderea investitorilor Bitcoin ramane impresionant de mare si foarte putini sunt dispusi sa-si lichideze participatiile”, noteaza Glassnode.

In plus, Fear&Greed Index (indicele fricii si lacomiei care indica apetitul pentru risc al investitorilor) se mentine la 53 de puncte, fiind la acest nivel neutru de luni de zile.

Perspectiva pietei cripto

Dupa cum reiese din analiza in lant, pietele cripto nu s-au miscat inca in aceasta saptamana. Capitalizarea totala ramane acolo unde era acum cinci luni, la 1,2 trilioane de dolari.

"Volatilitatea in spatiul activelor digitale ramane scazuta, la minime istorice, investitorii atingand un nivel record-negativ al tendintei de a cheltui monede in lant. Conditiile pietei Bitcoin continua sa semene cu mahmureala de pe bear market observata in ciclurile anterioare, cu o avere uriasa stocata de investitorii cripto pe termen lung.

Cu toate acestea, cu aceasta volatilitate scazuta, vine apatia si epuizarea, care adesea implica un flux relativ slab al cererii”, se arata in concluziile analizei Glassnode.

Bitcoin se tranzactiona marti, 15 august 2023, la circa 29.350 dolari, in timp ce Ethereum ramane blocat la 1.840 dolari la inceputul acestei saptamani. Cu toate acestea, pietele cripto sunt inca in crestere cu 46% de la inceputul anului 2023 si au ajuns pe un platou stabil in raport cu anul trecut.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani