RABLA PENTRU ELECTROCASNICE – Se lanseaza o noua sesiune. Cat a mai ramas din buget. Produsele care se pot achizitiona si valoarea voucherelor

772
programul rabla

foto: playtech.ro

Incepe o noua sesiune pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat ca incepand de vineri, 19 noiembrie 2021, persoanele fizice se pot inscrie in program.

Potrivit lui Barna, bugetul alocat acestui program in 2021 este de 75 de milioane de lei, din care, dupa prima sesiune, a ramas o suma de 34 de milioane de lei care va fi pusa acum la dispozitia cetatenilor. In prima etapa (intre 26 noiembrie, ora 10 – 2 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere in valoare de 400 de lei pentru achizitionarea masinilor de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C, masinilor de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor avand cel putin noua clasa energetica E.

Anuntul ministrul Mediului:

„Maine, pe 19 noiembrie 2021, ora 10:00 lansam o noua sesiune pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice.
Intre 19 noiembrie, ora 10.00 si 25 noiembrie ora 23.59 persoanele fizice se pot inscrie in program prin crearea contului de utilizator pe platforma https://electrocasnice.afm.ro.
Cei care au deja un cont de utilizator, creat in prima editie de anul acesta a programului, nu trebuie sa-si creeze alt cont, ci doar sa se autentifice utilizand adresa de e-mail si parola setata anterior.
Bugetul alocat acestui program in 2021 este de 75 de milioane de lei, din care dupa prima sesiune a ramas o suma de 34 de milioane de lei care va fi pusa acum la dispozitia cetatenilor.
Cea de-a doua editie de anul acesta a programului se va desfasura la fel ca prima, etapizat.
In prima etapa (intre 26 noiembrie, ora 10 – 2 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere in valoare de 400 de lei pentru achizitionarea masinilor de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C, masinilor de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor avand cel putin noua clasa energetica E.
In a doua etapa (intre 3 decembrie, ora 10 – 9 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere in valoare de 400 de lei pentru televizioare avand cel putin noua clasa energetica G, vouchere in valoare de 500 de lei pentru laptopuri si de 300 de lei pentru tablete.

A treia etapa

In a treia etapa (intre 10 decembrie, ora 10 – 16 decembrie, ora 23.59) se pot genera vouchere in valoare de 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile cu eficienta energetica la racire cel putin A++, respectiv pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++, iar vouchere in valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
Ii incurajez pe cetateni sa profite de aceasta oportunitate si sa-si inlocuiasca echipamentele electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, crescand astfel eficienta energetica a locuintelor. Ministerul Mediului si Administratia Fondului pentru Mediu vin in sprijinul oamenilor in aceasta privinta cu noua sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole