RABLA PENTRU ELECTROCASNICE A ESUAT – Premierului i se cere sa-l revoce din functie: “Inadmisibil”

1023
rabla electrocasnice

Programul Rabla pentru electrocasnice care ar fi trebuit sa inceapa marti, 15 decembrie 2020, se amana. Motivul: instabilitatea securitatii cibernertice si incercari de fraudare.

La scurt timp dupa anuntul facut de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) privind amanarea programului, ministrul mediului Mircea Fechet (foto dreapta) a anuntat pe Facebook ca a solicitat premierului interimar Nicolae Ciuca revocarea din functie a presedintelui AFM.

Iata anuntul facut de Mircea Fechet:

“Am solicitat prim-ministrului revocarea din functie a presedintelui AFM, in urma amanarii in ultimul moment a programului Rabla pentru electrocasnice. Este inadmisibil ca, doar cu cateva minute inainte de startul programului, cetatenii sa fie anuntati ca acesta nu functioneaza si ca nu se pot inregistra, indiferent care este motivul.

In ultima luna, am primit asigurari constante ca nu exista probleme tehnice, ultima discutie pe subiect fiind chiar ieri. Solicit AFM sa comunice urgent termenul la care Rabla electrocasnice poate incepe. Cetatenii care asteptau cu nerabdare acest program merita sa cunoasca informatiile complete, cat mai repede.

De asemenea, vom trimite si Corpul de Control la Administratia Fondului pentru Mediu, pentru a se verifica neregulile existente si managementul institutiei din ultima perioada”.

Romani dezamagiti

Anuntat cu mare fast de catre ministerul Mediului condus de Mircea Fechet si asteptat de multi romani care doreau sa-si schimbe electrocasnicele vechi, programul Rabla a sucombat. Cel putin in prezent.

Ministerul Mediului anunta public luni, ca in 15 decembrie va fi lansat, prin Administratia Fondului pentru Mediu Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice. N-a fost sa fie!

Iata anuntul facut de Administratia Fondului de mediu cu privire la amanarea Programului Rabla:

“Din cauza contextului general de instabilitate a securitatii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranta informatica a aplicatiei si a incercarilor anterioare de fraudare a procesului de inscriere prin clonarea unor informatii specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administratia Fondului pentru Mediu anunta amanarea deschiderii sesiunii de inscriere a persoanelor fizice in vederea implementarii unor masuri de siguranta suplimentare pentru Programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, pana la o data ce va fi comunicata ulterior.
Ne cerem scuze pentru disfunctionalitatile aparute si va asiguram ca AFM va depune diligentele necesare pentru defasurarea in bune conditii a programului”.

3 comentarii la “RABLA PENTRU ELECTROCASNICE A ESUAT – Premierului i se cere sa-l revoce din functie: “Inadmisibil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole