PUTIN A AFLAT RASPUNSUL UCRAINEI LA ULTIMATUMUL DAT – Ultimele informatii despre razboi

1172

sursa foto: kremlin.ru

Ucraina a respins ultimatumul primit din partea armatei ruse de a preda orasul Mariupol, potrivit antena 3, care citeaza Reuters.
„Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat viceprim-ministrul Irina Veresciuk luni, 21 martie 2021, pentru Ukraiinska Pravda.


Rusia ceruse trupelor ucrainene de la Mariupol sa depuna armele si sa paraseasca orasul luni dimineata. Pe de alta parte, a promis ca va fi creat un coridor care va functiona timp de doua ore dimineata (07:00-09:00 GMT, 9:00 – 11:00, ora Kievului), potrivit unei declaratii facute de generalul-maior Mihail Mizintev.

Conditiile lui Putin

Saptamana trecuta, Vladimir Putin i-a transmis omologului sau turc, Recep Tayyip Erdogan, intr-o convorbire telefonica, cerintele exacte ale Rusiei pentru a ajunge la un acord de pace cu Ucraina. Potrivit lui Ibrahim Kalin, consilierul principal al presedintelui Turciei, o parte din cerinte „nu ar fi prea dificil de indeplinit”, insa exista si o serie de pretentii care ar fi mult mai greu de acceptat pentru ucraineni, in privinta carora liderul de la Kremlin a insistat ca va fi nevoie de o intalnire fata in fata cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Potrivit businessinsider, subiectele mai delicate implica statutul Crimeei si al regiunii Donbas, potrivit lui Kalin, iar Putin ar fi spus ca ar trebui sa se intalneasca in persoana cu Zelensky pentru a discuta acest lucru. Cea mai importanta cerinta din prima categorie este ca Ucraina sa accepte sa ramana neutra si sa nu ceara aderarea la NATO, iar Zelenski pare pregatit sa accepte deja aceste conditii.
Alte cerinte sunt ca Ucraina sa treaca printr-un proces de dezarmare pentru a asigura ca nu reprezinta o amenintare pentru Rusia, limba rusa sa beneficieze de protectie in Ucraina, si sa se produca o asa-zisa “denazificare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole