PROTESTUL MINERILOR DIN VALEA JIULUI – Ministrul Muncii anunta ce bani se platesc, si cand

425

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anuntat luni, 22 februarie 2021, dupa terminarea consultarilor cu reprezentantii minerilor din Valea Jiului care protesteaza de mai multe zile pentru ca nu si-au primit salariile, ce bani se vor plati.

Turcan spune ca in urma unei Ordonante de urgenta se va face plata salariilor restante. Guvernul va bani in trei transe pentru:

-Plata salariilor pe trei luni si a ajutorului de incalzire;

-Acordarea de salarii compensatorii pentru cei care ies la pensie;

-Vor fi platite tichetele de masa si transportul la si de la locul de munca.

Potrivit lui Turcan, in 25 si 26 februarie, minerii isi vor primi drepturile salariale si o parte dintre beneficiile restante, tichetele de masa si costurile de transport.

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

“Minerii sunt o categorie sociala greu incercata. Este rolul nostru sa gasim solutii de rezolvare a situatiei dificile in care se afla acestia.
Dupa ample consultari atat cu primul-ministru si cu reprezentanti ai Ministerului Energiei, cat si cu reprezentantii minerilor, carora le multumesc pentru dorinta de a se implica in identificarea unei solutii, am decis urmatoarele:

 1. Prin Ordonanta de urgenta elaborata impreuna cu Ministerul Energiei si publicata deja in Monitorul Oficial se va permite plata salariilor restante;
 2. Vom aproba prin Hotarare de Guvern chiar in sedinta de astazi normele metodologice si procedura de acordare a acestor plati;
 3. Vom aloca bani in trei transe de plata pentru:
  a. Plata salariilor pe trei luni si a ajutorului de incalzire;
  b. Acordarea de salarii compensatorii pentru cei care ies la pensie;
  c. Vor fi platite tichetele de masa si transportul la si de la locul de munca pentru acesti angajati.


  Astfel, in datele de 25 si 26 februarie, minerii isi vor putea deja primi drepturile salariale si o parte dintre beneficiile restante, tichetele de masa si costurile de transport.
  Pe de alta parte, compania Energetica Hunedoara castiga 3 luni in care isi poate reorganiza activitatea si poate prezenta un plan de dezvoltare.
  Imi exprim speranta ca cei 70 de mineri blocati in mina vor inceta greva, vor iesi la suprafata si, prin solutiile agreate azi, vom avea o redresare pe termen lung a activitatilor din jurul Complexului Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole