Proprietarii de malluri cer reluarea activitatilor: 750 de milioane de euro pierderi

1999

foto: amcham.ro

Noua proprietari de centre comerciale din Bucuresti si 24 orase regionale solicita Guvernului Orban, prin intermediul unei scrisori deschise, reluarea activitatilor desfasurate si in cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni, anunta CBRE, companie de consultanta imobiliara.

Masurile de suspendare a activitatilor de comercializare din cadrul centrelor comerciale afecteaza aproximativ 3,7 milioane de metri patrati de spatiu construit din Romania, potrivit estimarilor CBRE.

Potrivit Luizei Moraru (foto), Head of Property Management, CEE, CBRE, pierderile sunt uriase:

„Numai la nivelul incasarilor, aceste masuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectati. Pe plan social, estimam ca aproximativ 89.000 de angajati sunt afectati direct sau indirect avand contractele de munca suspendate. Numarul total al persoanelor afectate este insa mult mai mare avand in vedere ca au fost impactate toate celelalte activitati aferente operatiunilor comerciantilor afectati, de la productie, distributie, operatiuni auxiliare, furnizori, contractori, finantatori etc.

In cursul ultimelor saptamani, celelalte tari din Centrul si Estul Europei, cu rate de infectie similare sau chiar mai mari, precum Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia si Slovacia, au dispus deja reluarea activitatilor de comercializare din cadrul centrelor comerciale. Credem ca este foarte important ca si Romania sa dea un semnal pozitiv si optimist investitorilor externi in acest sens”, a declarat, potrivit Digi 24, Luiza Moraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole