PROIECT „SECRET DE SERVICIU”, SCOS LA LICITATIE DE STS – Contractul, in valoare de peste 20 milioane de lei, pentru un centru informatic si comunicatii

539

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a scos la licitatie un contract de 20,5 milioane lei pentru realizarea lucrarilor la „Centru Informatic si de Comunicatii”. Proiectul este clasificat pe e-licitatie.ro ca “secret de serviciu”.


Potrivit anuntului, achizitia are ca obiect finalizarea executiei lucrarilor pentru un imobil P+4 aflat in curs de executie in baza proiectului tehnic aprobat de autoritatea contractanta, in vederea realizarii obiectivului de investitii „Infrastructura de baza Centru Informatic si de Comunicatii”. Lucrararea are termen de executie 240 de zile de la semnarea contractului cu firma desemnata castigatoare. Ofertele primite se deschid in 24 martie 2022.

“Informatii detaliate privind executia lucrarilor de constructii se regasesc la nivelul documentatiei descriptive si a proiectului tehnic, care se vor pune la dispozitie in cadrul etapei a II-a a procedurii numai candidatilor calificati pentru aceasta etapa. Proiectul tehnic are caracter clasificat, nivel de secretizare ‘secret de serviciu’ si va fi disponibil pentru candidatii selectati care indeplinesc cerintele de calificare, au obtinut Avizul de securitate si numai dupa semnarea cu autoritatea contractanta a unui Acord de confidentialitate avand ca obiect protejarea informatiilor clasificate vehiculate cu ocazia executarii lucrarilor”, arata STS.

Aviz de securitate obligatoriu

Serviciul precizeaza ca avand in vedere caracterul clasificat, nivel „secret de serviciu” al proiectului tehnic al obiectivului de investitii ce va fi puse la dispozitia candidatilor selectati in etapa a II-a a procedurii, precum si faptul ca pe parcursul achizitiei si derularii contractului vor fi vehiculate informatii clasificate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 182/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si cele ale H.G. nr. 585/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, candidatii selectati trebuie sa aiba capacitatea de a asigura protectia informatiilor clasificate nivel „secret de serviciu”, capacitate dovedita prin obtinerea avizului de securitate eliberat de unitatea specializata din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale:

Vizita de securitate la operatorul economic

“Documentele solicitate la acest punct vor fi puse la dispozitia unitatii specializate din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, de catre autoritatea contractanta, in vederea efectuarii verificarilor de securitate necesare pentru eliberarea avizului de securitate, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare privind protectia informatiilor clasificate. Avizul de securitate reprezinta documentul eliberat de unitatea specializata din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, prin care se atesta ca obiectivul industrial (operatorul economic) a implementat toate masurile de securitate necesare pentru protectia informatiilor clasificate vehiculate pe parcursul derularii prezentei achizitii precum si a contractului ce urmeaza a fi incheiat. In vederea eliberarii avizului de securitate, unitatea specializata din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale va proceda la efectuarea vizitei de securitate la sediul operatorului economic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole