PROGRAMUL RABLA PENTRU ELECTROCASNICE – A fost anuntata valoarea voucherelor

727
programul rabla

foto: playtech.ro

Programul Rabla pentru electrocasnice.

Ministrul mediului Mircea Fechet a anuntat care este valoarea voucherelor si ce produse sunt incluse in program. Potrivit acestuia, au fost introduse in Programul Rabla pentru electrocasnice patru produse care nu au existat in editiile anterioare: aspiratoare, uscatoare de rufe, laptopuri si tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fianantate este de:

  • laptopuri – finantare de 500 de lei;
  • aparate de aer conditionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, cu o finantare nerambursabila de 400 de lei;
  • tablete si masini de spalat rufe – finantare nerambursabila de 300 de lei;
  • aspiratoare, cu o finantare nerambursabila de 200 de lei

Iata anuntul ministerului Mediului:

„Ministrul mediului, apelor si padurilor, Mircea Fechet, a anuntat ca, din 15 decembrie, romanii isi vor putea cumpara electrocasnice si electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice. Programul are un buget total de 40 de milioane de lei si va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultima generatie, pentru cel putin 100.000 de romani:

‘Exista o mare asteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu fata de anul 2018. Toti ne ajutam acasa de astfel de echipamente si ne bucuram ori de cate ori ne mai cumparam ceva nou si modern: fie ca este vorba despre un frigider in bucatarie sau un smart tv in sufragerie. Din 15 decembrie, orice roman isi va putea inlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, in pas cu avansul tehnologic al zilei de astazi’, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Precizam ca Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus in lista echipamentelor finantate prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), patru produse care nu au existat in editiile anterioare: aspiratoare, uscatoare de rufe, laptopuri si tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fianantate este de: – laptopuri – finantare de 500 de lei; – aparate de aer conditionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscatoare de rufe, masini de spalat vase, cu o finantare nerambursabila de 400 de lei; – tablete si masini de spalat rufe – finantare nerambursabila de 300 de lei; – aspiratoare, cu o finantare nerambursabila de 200 de lei:

‘Aceste sume vor ajunge la romani sub forma de vouchere electronice, dupa un proces de inscriere, care se va desfasura online. Practic, se va intra in aplicatia informatica de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului si bifat echipamentul pentru care se doreste finantarea. Imediat dupa acest proces, aplicatia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice roman se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea sa-l inlocuiasca si va achizitiona aparatul nou’, a explicat ministrul Mircea Fechet.

Un solicitant poate obtine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie sa fie de acelasi tip cu cel nou achizitionat, cu doua exceptii: pentru uscatoarele de rufe si pentru masinile de spalat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului. In urmatoarea saptamana se va desfasura procesul de validare a comerciantilor in program, urmand ca lista acestora sa poata fi consultata pe site-ul AFM”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole