PROGRAMUL NOUA CASA – Ce se intampla in 2021. Guvernul a decis

1212
a scazut robor

Sursa Foto: Gorjeanul

Guvernul condus de Florin Citu a adoptat Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casa”.

Programul „Noua Casa” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care faciliteaza achizitia unui imobil cu destinatia de locuinta, prin intermediul contractarii de credite garantate de stat.
Potrivit ministerului de Finante, pentru anul 2021, a fost alocat un plafon al garantiilor de 1,5 miliarde lei:

Polite de asigurare

„Totodata, incepand cu anul 2021, beneficiarii au obligatia sa incheie polite de asigurare impotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finantatorilor, pe toata durata finantarii garantate, la o valoare acceptata de o societate de asigurare, dar nu mai putin decat valoarea de piata comunicata de finantatori prin solicitarea de garantare. Aceasta prevedere se aplica tuturor creditelor garantate in cadrul Programului, pentru politele de asigurare incheiate dupa data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Noua Casa”.

1 comentariu la “PROGRAMUL NOUA CASA – Ce se intampla in 2021. Guvernul a decis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole