PROGRAMUL DE GUVERNARE AL GUVERNULUI CITU – S-a luat decizia privind salariul minim, taxe si impozite (Document)

1282

Coalitia PNL, USR-PLUS si UDMR a depus miercuri, 23 decembrie 2020, la Parlament, programul de guvernare al Guvernului Citu pentru perioada 2020-2024.

Potrivit documentului, coalitia se angajeaza sa nu majoreze sau sa introduca noi impozite si taxe. In etapa actuala, principalul efort va fi facut pentru imbunatatirea colectarii veniturilor, prin:

i) eliminarea distorsiunilor si lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale, asigurandu-se corectitudinea si echitatea in sistem;

ii) simplificarea regulilor si debirocratizare, pentru a facilita conformarea voluntara si administrarea fiscala,

iii) implementarea unui sistem fiscal mai corect, mai eficient, mai simplu si mai transparent, ce va sprijini activitatile economice.

In ceea ce priveste scaderea taxelor pe salariul minim, acest lucru se amana.

Elaborarea unui studiu de impact in 2021 privind posibile facilitati fiscale in vederea reformarii impozitarii muncii, inclusiv reducerea contributiilor si impozitelor pe echivalentul salariului minim, si incepand cu anul 2022 pilotarea pentru doi ani pe un sector al economiei cel mai bine plasat in urma studiului de impact.

Decizia privind prelungirea si/sau generalizarea masurii se va lua in functie de rezultatele inregistrate in urma pilotarii la doi ani de la intrarea in vigoare in conditiile unui deficit sub 3% sau doi ani de crestere economica peste potential”.

*Cititi aici Programul de guvernare

2 comentarii la “PROGRAMUL DE GUVERNARE AL GUVERNULUI CITU – S-a luat decizia privind salariul minim, taxe si impozite (Document)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole