PROGRAMELE RABLA PLUS SI CLASIC INCEP VINERI – Dai harbul, iei „limuzina”. Noul calendar

620

sursa foto: oradesibiu.ro

Sesiunea de inscriere in cadrul Programului Rabla Clasic si Rabla Plus incepe vineri, 13 mai 2022.

Astfel, pentru a veni in sprijinul solicitantilor care vor sa obtina finantare prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (Rabla Clasic) si prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus), Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) anunta ca a reconfigurat etapele de desfasurare a acestora ca urmare a modificarii softului de inscriere in cadrul celor doua programe.

Noua configuratie

Potrivit noului calendar, in perioada 13-31 mai 2022, se va defasura prima sesiune din noua configuratie, timp in care persoanele fizice se vor putea inscrie in cadrul celor doua programe prin intermediul dealerilor autorizati, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finantare prin accesarea aplicatiei informatice puse la dispozitie de AFM. Tot pentru facilitarea obtinerii finantarii, bugetele alocate persoanelor juridice in Programele Rabla Clasic si Rabla Plus vor fi divizate, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice urmand a beneficia de sume dedicate acestora, tinand cont de procedurile de achizitie publica pe care entitatile respective trebuie sa le desfasoare.

​ Bugetele

AFM a desfasurat o analiza a celor doua programe, de la demararea acestora, in anul 2020, pana in prezent si a identificat sume neutilizate, care pot fi puse la dispozitie pentru noile sesiuni de inscriere. Astfel, bugetele pentru aceasta sesiune, rezultate in urma suplimentarii si care vor fi puse la dispozitie, sunt:

–Programul Rabla Clasic, beneficiari persoane fizice – 335.500.000 lei;
-Programul Rabla Clasic, beneficiari persoane juridice –123.000.000 lei;
-Programul Rabla Clasic, beneficiari U.A.T.-uri si institutii publice – 50.000.000 lei;
-Programul Rabla Plus, beneficiari persoane fizice – 262.000.000 lei;
-Programul Rabla Plus, beneficiari persoane juridice – 190.300.000 lei;
-Programul Rabla Plus, beneficiari U.A.T.-uri si institutii publice – 100.000.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole