PRODUCTIA INDUSTRIALA: BILANT – Scadere in primele opt luni din 2022 fata de anul trecut. Ce s-a intamplat cu energia (Document)

534
6,7 miliarde euro pentru energie prin Fondul de Modernizare.

Sursa Foto: Brainly.in

In primele opt luni ale anului, productia industriala a scazut cu 1,2% ca serie bruta si cu 2,0% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de anul trecut. In luna august 2022, productia industriala a scazut fata de luna iulie 2022 cu 7,9% ca serie bruta si a crescut cu 0,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Potrivit Institutului National de Statistica, fata de luna august 2021, productia industriala a fost mai mica atat ca serie bruta (-1,0%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (-0,3%). In perioada ianuarie-august 2022, comparativ cu perioada similara din 2021, productia industriala a scazut cu 1,2% ca serie bruta si cu 2,0% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Sectoarele pe minus

In luna august 2022, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 7,9%, ca urmare a scaderilor inregistrate in cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (-8,6%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-6,0%) si industria extractiva (-1,5%).
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare fata de luna precedenta cu 0,1%, datorita industriei prelucratoare (+0,8%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 5,0%, respectiv cu 2,6%.
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a scazut cu 1,0%, din cauza scaderilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-8,5%) si industria extractiva (-2,9%). Industria prelucratoare a crescut cu 0,4%.
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica cu 0,3%, ca efect al scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-8,0%) si industriei extractive (-2,7%). Industria prelucratoare a crescut cu 1,1%.

Comparatie cu 2021

In perioada ianuarie-august 2022, comparativ cu perioada similara din 2021, productia industriala (serie bruta) a scazut cu 1,2%, ca urmare a scaderilor productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-6,6%), industriei extractive (-4,1%) si industriei prelucratoare (-0,1%). Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada de referinta a fost mai mica cu 2,0%, din cauza scaderilor inregistrate in cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-6,5%), industria extractiva (-4,1%) si industria prelucratoare (-1,0%).

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole