PROBLEME PENTRU PUTIN: UE SI SUA, DECIZIE CU PRIVIRE LA MAI MULTE BANCI RUSESTI – Informatii de ultima ora despre razboiul din Ucraina

697

sursa foto: nbc news

Mai multe banci rusesti vor fi excluse din sistemul de plati SWIFT, decizia fiind luata de liderii UE si SUA.

Acest lucru va impiedica bancile sa faca operatiuni in strainatate si vor bloca exporturile si importurile rusesti, a declarat sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Rusia se bazeaza pe sistemul SWIFT pentru exporturile de petrol si gaze. Potrivit digi 24, SUA si UE, alaturi de Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Canada, vor impune restrictii „care sa impiedice Banca Centrala Rusa sa-si foloseasca rezervele internationale pentru a diminua impactul sanctiunilor”, se arata intr-o declaratie comuna.
Vor fi luate lua masuri pentru a limita „pasapoartele de aur”, care ar permite „rusilor bogati conectati la guvernul rus” sa devina cetateni ai tarilor semnatare si sa aiba astfel acces la sistemele financiare. Tarile semnatare au anuntat si infiintarea unui „grup operativ transatlantic” care sa se asigure ca sanctiunile raman eficiente. Acest grup va identifica si ingheta activele persoanelor si companiilor sanctionate.

Lupta pentru Kiev

Explozii masive au luminat cerul noptii din apropierea capitalei ucrainene Kiev duminica dimineata, in timp ce fortele ucrainene continua sa respinga incercarile Rusiei de a castiga controlul asupra orasului istoric, anunta CNN.

Doua explozii mari par sa fi avut loc in jurul Vasylkiv – un oras mic cu un aerodrom militar mare si mai multe rezervoare de combustibil – la aproximativ 30 de kilometri la sud de Kiev.

Exploziile au loc in timp ce fortele ucrainene se angajeaza in lupte aprige cu trupele ruse in mai multe orase din tara, in timp ce ucrainenii obisnuiti si rezervistii isi unesc eforturile pentru a-si apara casele si familiile impotriva atacurilor rusesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole